SiolNET. Trendi Film in TV
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Čudež na reki Hudson (Sully)

0,15

termometer

Čudež na reki Hudson

Oskarjevca Clint Eastwood in Tom Hanks predstavljata resnično zgodbo pilota, ki je po okvari motorjev leta 2009 zaslovel s herojskim pristankom na reki Hudson sredi New Yorka.

ZDA/2016/96 min.
Režija: Clint Eastwood
Igrajo: Tom Hanks, Anna Gunn, Laura Linney, Autumn Reeser, Aaron Eckhart, Sam Huntington
Žanr: Biografska drama
Ocena IMDb: 7,5/10

15. januarja 2009 je bil svet priča dogodku, ki so ga mediji poimenovali čudež na reki Hudson. Kapitan Chesley Sullenberger, znan tudi pod vzdevkom Sully, je s svojim onesposobljenim letalom pristal v ledeno mrzli vodi reke, ki teče skozi New York, in tako rešil vseh 155 oseb na plovilu.

A medtem ko so ga javnost in mediji kovali v zvezde zaradi podviga, pri katerem je izkazal neverjetne letalske sposobnosti, je potekala preiskava, ki je grozila, da pokoplje njegov ugled in kariero.Čudež na reki Hudson


Zanimivosti:

• To je že 35. (in do zdaj najkrajši) celovečerec v režiji Clinta Estwooda in prvi, ki ga je ta posnel skupaj s Tomom Hanksom.

• Scenarij Todda Komarnickija temelji na avtobiografski knjigi Highest Duty (Najvišja dolžnost), ki jo je Chesley Sullenberger spisal z Jeffreyjem Zaslowim.

• Hanks je pred začetkom snemanja filma pol dneva preživel v družbi resničnega Sullenbergerja. Ta je ustvarjalce vseskozi podpiral in jim pomagal, da je film čim bolj odseval resničnost.

• Prizore reševanja potnikov so posneli na prizorišču, kjer je potekala resnična reševalna akcija. Prizor vkrcanja na reševalni čoln so posneli brez predhodne vaje, saj je želel Eastwood prikazati težavnost tega početja.

Vincent Lombardi – kapitan trajekta, ki je prvi prispel do pristalega letala – igra v filmu samega sebe.

• Ameriški filmski inštitut in Ameriško druženje filmskih kritikov sta film uvrstila na seznama najboljših filmov leta 2016 po njunem izboru.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Snowden

Napovednik filma Čudež na reki Hudson:

[video: 61599 / Čudež na reki Hudson (Sully)]

Čudež na reki Hudson (Sully)

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin