Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2016,
9.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Snowden Edward Snowden Oliver Stone Joseph Gordon-Levitt DKino biografski film vohunjenje Zachary Quinto Nicolas Cage Telekom Slovenije televizija

Torek, 27. 12. 2016, 9.33

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Snowden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Snowden

Joseph Gordon-Levitt v biografskem trilerju oskarjevca Oliverja Stona, ki raziskuje intimno ozadje dogodkov in odločitev, zaradi katerih je mladi konservativni patriot postal razvpiti žvižgač, junak boja za pravico do zasebnosti in ameriški državni sovražnik številka ena.

Nemčija, ZDA, Francija/2016/133 min.
Režija: Oliver Stone
Igrajo: Joseph Gordon-Levitt, Zachary Quinto, Melissa Leo, Tom Wilkinson, Rhys Ifans, Nicolas Cage
Žanr: Biografski vohunski triler
Ocena IMDb: 7,4/10

Mladi Edward Snowden se želi sprva pridružiti ameriškim specialcem, toda zaradi zdravstvenih težav pristane med računalniškimi izvedenci Agencije za nacionalno varnost.

Naraščajoči dvomi o etičnosti in zakonitosti vladnih programov nadzora nad komunikacijami ga spodbudijo, da leta 2013 odleti v Hongkong in novinarjema Glennu Greenwaldu in Ewenu MacAskillu ter režiserki Lauri Poitras (Citizenfour) preda skrivne dokumente, ki razkrivajo zlorabe epskih razsežnosti.

Znajde se v moralni dilemi med patriotizmom in priznanjem resnice javnost, toda ko se odloči postati žvižgač, pristane na vrhu seznama državnih sovražnikov.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Citizenfour


Snowden | Foto:


Zanimivosti:

Oliver Stone se je pred začetkom snemanja filma v Moskvi trikrat sestal z resničnim Edwardom Snowdnom, pozneje pa mu je prikazal še grobo zmontirano različico filma.

• Večji del filma so posneli v Nemčiji, da bi se izognili morebitnemu vmešavanju Agencije za nacionalno varnost (NSA), Stone pa je scenarij napisal na enem računalnik brez internetne povezave.

Joseph Gordon-Levitt je obljubil, da bo ves svoj honorar za vlogo namenil spodbuditvi razprave o razmerju med tehnologijo in demokracijo.

• Snowdnovi starši so si film ogledali na posebni projekciji, po ogledu pa pohvalili Gordona-Levitta za njegovo upodobitev njunega sina. Igralec je pozneje dejal, da je bila to največja spodbuda za njegovo delo do zdaj.

Nicolas Cage je z Oliverjem Stonom sodeloval že pri filmu World Trade Center (2006), s tem, ko je sprejel manjšo vlogo v Snowdnu, pa je naredil režiserju uslugo.

Napovednik filma Snowden:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte