Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2015,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

luksuz stanovanje

Torek, 10. 3. 2015, 14.19

8 let

V Sloveniji prodali televizor za 23 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred kratkim so na Hrvaškem prodali televizor za 17 tisoč evrov. Prodajalci v Sloveniji pa bodo v kratkem namestili dražjo različico tega prestiža, in sicer za 23 tisoč evrov.

Potem ko smo pred kratkim pisali, kako so na Hrvaškem prodali televizor znamke Bang & Olufsen za neverjetnih 17 tisoč evrov, smo preverili, kako se luksuzna oprema doma prodaja v Sloveniji.

Tomaž Hočevar iz Bang & Olufsen Slovenija se je najprej pohvalil, da so enak televizor kot na Hrvaškem že prodali tudi v njihovem salonu, ob tem pa poudaril, da so pred dnevi prodali tudi BeoVision Avant 85", ki je večja izvedba prej omenjenega televizorja in stane dobrih 23 tisoč evrov. Pri slovenskem kupcu ga bodo namestili v kratkem, je še povedal Hočevar.

Dansko luksuzno podjetje ima v Sloveniji svoje petične kupce V preteklosti so že prodali precej televizorjev s ceno prek 20 tisoč evrov in tako hrvaški primer prodaje televizorja niti ni takšna posebnost, je pojasnil Hočevar. Dansko podjetje ima tudi v Sloveniji svoje petične kupce. V trgovini v Ljubljani mesečno prodajo kar nekaj televizorjev po ceni od 7.000 do 10 tisoč evrov.

Hočevar je še poudaril, da pri njih pogosteje kot posamezne izdelke prodajajo sisteme, ki povezujejo več izdelkov v več prostorih doma. "Cene takšnih sistemov, ki smo jih v preteklosti prodali v Sloveniji, pa segajo tudi precej prek 50 tisoč evrov."

"Praviloma so naši kupci zelo razgledani ljudje, ki vedo predvsem, da želijo najboljše in to tudi pričakujejo. Pri nas kupujejo tako tehnično zahtevni, avdiofilsko naravnani ljudje, kot ljudje, ki jim je pomemben dizajn izdelka in kakovost izdelave. So ljudje, ki ne potrebujejo (niti nočejo) nobene pomoči pri instalaciji, vendar pa si večina želi popolno storitev," opiše kupce prestižne danske znamke Tomaž Hočevar.

Tudi Philips prodal televizor za 15 tisoč evrov Kaže, da je televizor tisti kos elektronske opreme, za katerega Slovenci radi odštejemo nekaj več denarja. Tudi pri Philips Slovenija so namreč postregli s podatkom, da so lani decembra prodali televizor model 84pfl9708s za skoraj 15 tisoč evrov, do zdaj pa so prodali štiri takšne prestižne kose.

Koliko medtem Slovenci damo za najboljši hladilnik ali pomivalni stroj? Pri najbolj znanem slovenskem proizvajalcu gospodinjskih aparatov Gorenju smo povprašali, s kakšnimi cenovnimi presežki se lahko oni pohvalijo. Njihove gospodinjske aparate višjega cenovnega razreda je mogoče kupiti tudi v Sloveniji, a še bolje se prodajajo v ZDA, Avstraliji in na Daljnem vzhodu.

"Gre tako za aparate pod našo osrednjo blagovno znamko Gorenje kot za aparate naše skandinavske znamke Asko, ki jih je npr. v ZDA mogoče kupiti na izbranih prodajnih mestih skupaj z aparati drugih prestižnih znamk, kot sta v ZDA zelo dobro poznani znamki Sub-Zero in Wolf."

Najdražji hladilnik iz Gorenja je stal 98 tisoč evrov

Se pa lahko v Gorenju pohvalijo, da so prodali najdražji hladilnik. "Leta 2006 smo namreč na dobrodelni dražbi za unikaten hladilnik, posut s sedem tisoč kristali Swarovski, iztržili 110 tisoč ameriških dolarjev ali dobrih 98 tisoč evrov. Hladilnik je kupil ruski bogataš Roustam Tariko, sredstva pa smo namenili instituciji, ki skrbi za brezdomne otroke v Rusiji."

Žal nam niso mogli dati podatkov, kateri je bil njihov najdražji prodan izdelek v Sloveniji, sporočili pa so nam, da se luksuz prodaja bolje kot prejšnja leta.

V trgovskem centru Merkur, kjer ponujajo izdelke različnih cenovnih razredov za najširši krog kupcev, so nam postregli s podatkom, da je bil njihov najdražji kos bele tehnike luksuzni hladilnik znamke Liebherr, ki je stal okoli 5500 evrov, ter dodali, da izdelkov luksuznega razreda nimajo stalno na zalogi, a se jih seveda da naročiti.

Bi dali za kuhinjo 16 tisoč evrov? V trgovini s pohištvom Maros so nam postregli s podatki, ki prav tako nakazujejo, da se luksuzne stvari prodajajo tudi pri njih. Usnjeno sedežno garnituro so prodali za 9500 evrov, kuhinjo za 16 tisoč evrov, jedilno mizo za 3800 evrov in posteljo za 4600 evrov.

Ne spreglejte