Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2014,
18.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 12. 8. 2014, 18.01

8 let, 5 mesecev

Stanovanje, ki diši po kiču (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Razkošno newyorško stanovanje. Celo tako razkošno, da že meji na kič. Še posebej ko se zazremo v biljardno mizo in leseno okovje kavča v dnevni sobi.

V arhitekturnem studiu Amy Lau Design so si zamislili tripleks v newyorški Tribeci. Stanovanje je ponujalo oblikovalcem veliko možnosti, saj so njegovi uporabniki želeli kar največ razkošja.

V prostornem stanovanju z visokimi stropi so kose pohištva iz preteklih obdobij prepletli s sodobnimi oblikovalskimi ikonami. Novo ob starem, tako so opredelili načelo pri nastajanju notranjih prostorov.

Zmes slogov, barv in materialov Ob razvrščanju prostorov so razmišljali o njihovi funkcionalnosti in jih tako tudi tematsko razporedili. Središče stanovanja je tako velika dnevna soba, namenjena neomejenemu druženju. V to je vključena še sodobna kuhinja z barom in jedilno mizo lučaj stran.

Oblikovalci so pri notranji opremi želeli ostati pri preprosti in osnovni barvni paleti. Pri tem so se držali belih in sivih odtenkov, ki jih prečijo barve lesnih dodatkov. Dodatek masivni notranji opremi so tudi tekstilije iz težkih materialov, poudarek zasnovi pa prinašajo luči in drugi pohištveni dodatki, ki odsevajo tudi v zlati.

Stanovanje konec koncev opredeljuje zmes slogov, barv in materialov, vsemu pa dinamičnost dodajajo prostorne sobe in pogledi na New York.

Ne spreglejte