Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2013,
21.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

spalnica

Četrtek, 24. 1. 2013, 21.51

8 let

Spalnica – zatočišče pred hektičnim svetom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Spalnica je najbolj intimen prostor domovanja. V njej začnemo in končamo svoj dan. Zato si v njej ustvarite varno in udobno zatočišče, svetuje arhitektka Ana Kosi iz salona notranje opreme Elementare.

Prijetno zatočišče, kjer je mogoč odmik od hektičnega sveta, si lahko ustvarite z uporabo mehkih materialov, ki jih boste uporabili za zavese, preproge, nežne tapete in oblazinjeno pohištvo, pravi arhitektka Ana Kosi. Spalnica naj bo zračna, svetla in naj bo prostor, ki diha. Pohištveni kosi, četudi so veliki in masivni, naj bodo svetlih in umirjenih barv, še svetuje arhitektka.

"Pri oblikovanju spalnice se lahko naša domišljija in iznajdljivost izživita pri izbiri nočnih omaric in dekorju stene. Za nočno omarico lahko kupimo lepo oblikovan kos pohištva ali pa namesto nje uporabimo zanimive škatle, mizice, stole ... Na stene v spalnici lahko obesimo eno veliko sliko, ki zaznamuje ves prostor. Lahko pa oblikujemo stenski kolaž priljubljenih fotografij in slik," še navaja ideje Kosijeva. Vse vzdušje v spalnici lahko močno spremenimo tudi z izborom posteljnine. Ta naj bo prilagojena letnim časom in počutju.

Če je spalnica majhna, naj bo opremljena minimalno, brez odvečnih predmetov, ki prostor "bremenijo".

Če pa je prostor, v katerem je spalnica, večji, se v njej lahko oblikujejo kotički, ki niso namenjeni le spanju:

‒ Oblikujemo lahko bralni kot s foteljem in knjižnimi policami. Polne knjižne police v spalnici ustvarijo domač, prijeten ambient. ‒ Prostor lahko najde lepotilna mizica z ogledalom. ‒ Spalnica je lahko tudi kot prostor sproščanja, meditacije, telovadbe, joge. ‒ Delovni kotiček v spalnici strokovnjakinja za opremljanje notranjih prostorov odsvetuje.

Ne spreglejte