Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2017,
8.06

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

JYSK dom PR članek

Četrtek, 28. 9. 2017, 8.06

6 let, 1 mesec

"Slovenci pri opremi doma obožujete preproste oblikovne rešitve"

Oglasno sporočilo

V Sloveniji je pri opremi za dom največji promet na kupca v primerjavi z drugimi državami v regiji. Največ zanimanja je za vrtno pohištvo.

JYSK | Foto:

Mikael Nielsen, izvršni podpredsednik JYSK Nordica, odgovoren za prodajo na drobno, je v JYSK zaposlen že od leta 1988. Delo je začel kot pripravnik poslovodje, danes pa pokriva področje prodaje v več kot 20 državah. Ena izmed teh držav je tudi Slovenija, kjer je imelo podjetje v lanskem letu 30,9 milijona evrov prihodkov in skoraj 13-odstotno rast prodaje. JYSK je v Sloveniji prisoten že od aprila 2008, ko so prvi trgovini odprli v Brežicah in Murski Soboti. Z Nielsenom smo se pogovarjali v Zagrebu na regijskem srečanju poslovodij trgovin JYSK iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Srbije.

V čem je skrivnost uspeha prodaje skandinavskega pohištva in dodatkov za dom?

Mislim, da je to kombinacija več dejavnikov. Preproste skandinavske oblikovne rešitve so postale izjemno priljubljene ne samo v Sloveniji, temveč tudi po vsem svetu. Preprosto so del dolgoletne tradicije in značilnost, ki naše izdelke razlikuje od drugih. Vendar kakovostni izdelki niso dovolj za uspeh. Ponosni smo na odnose s kupci, saj imamo široko in dostopno trgovsko mrežo, ki olajša nakup v JYSK. Poleg tega smo izkoristili tudi nove tehnologije ter kupcem ponudili možnost nakupa na spletu na varen in prilagodljiv način z več možnostmi dostave.

JYSK | Foto:

Kakšna je prodaja pohištva in izdelkov blagovne znamke JYSK v regiji in kako je v Sloveniji v primerjavi z drugimi državami?

Slovenija je na tretjem mestu v regiji po številu posameznih nakupov. Slovenci pri opremi doma obožujete preproste oblikovne rešitve, ki jih ponuja skandinavski dizajn. Hkrati ste zahtevni kupci, ki veste, kaj želite, in ne sprejemate kompromisov. Radi sodelujemo z vami, ker od nas zahtevate, da smo še boljši pri svojih storitvah. Slovenija ima hkrati tudi največji promet na kupca v primerjavi z drugimi državami v regiji. Poleg vrtnega pohištva in vzmetnic je med slovenskimi kupci izjemno priljubljen masažni stol HOVBORG.

Kakšen bo razvoj JYSK v prihodnje v svetu?

V JYSK verjamemo v našo strategijo vključevanja skandinavskih oblikovalskih rešitev in skandinavske kulture z lokalnimi vrednotami države, v kateri delujemo. Verjamemo, da se lahko z združevanjem najboljšega JYSK razširi na veliko več kot že obstoječih 2.500 prodajaln, ki jih ima skupina trenutno po vsem svetu.

Prodaja vaših izdelkov v Sloveniji raste, tudi zaposlujete?

Res je, v Sloveniji je imel JYSK lani 30,9 milijona evrov prihodkov in 12,8-odstotno rast prodaje. JYSK je v Sloveniji prisoten že od aprila 2008, ko so prvi trgovini odprli v Brežicah in Murski Soboti. Danes imamo v Sloveniji 21 trgovin in zaposlujemo 200 delavcev.

Kakšne načrte ima JYSK v Sloveniji v prihodnje?

Vedno iščemo priložnosti za nadaljnjo širitev in zbliževanje z našimi kupci. Hkrati nadaljujemo prizadevanja za izboljšanje obstoječih trgovin, ki so v koraku s trendi in privlačne ter navdihujejo stranke ob vsakem obisku.

Ne spreglejte