Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
9.29

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dunaj razstava

Četrtek, 14. 11. 2013, 9.29

6 let, 1 mesec

Na Dunaju za leto 2014 napovedujejo pester razstavni program

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Na Dunaju za prihodnje leto napovedujejo bogat razstavni program, med postavitvami bodo v Leopoldovem muzeju na ogled postavili tudi celotni Schielejev opus.

Prihodnje razstavno leto na Dunaju bo vključevalo tako razstave priznanih avstrijskih umetnikov, kot sta slikar Egon Schiele in fotograf Andreas H. Bitesnich, kot razstavo stvaritev ruskega draguljarja Petra Karla Fabergeja. Na ogled bodo tudi umetniška dela iz različnih zgodovinskih obdobij avstrijske prestolnice.

Prvič v zgodovini Leopoldovega muzeja bodo na ogled postavili celoten opus del avstrijskega ekspresionističnega slikarja Egona Schieleja iz zbirke muzeja. Razstava z naslovom Schiele: Umetnik in njegov(i) zbiratelj(i) bo vrata odprla 21. marca 2014. Obsegala bo več kot 200 slik, akvarelov, risb ter številne fotografije, umetnikova pisma in pesmi. Skozi Schielejev opus bosta predstavljena razburkano umetniško dogajanje 20. stoletja ter zbirateljska žilica ustanovitelja muzeja Rudolfa Leopolda.

V razstavišču Kunst Haus Wien bodo pripravili prvo retrospektivo del avstrijskega fotografa Andreasa H. Bitesnicha. Obsežna razstava, ki bo na ogled od 21. februarja, bo predstavila umetnikovo 25-letno ustvarjalno pot, na kateri se je ukvarjal z različnimi žanri fotografije. Največ pozornosti zbujajo njegovi akti, kjer človeško telo obravnava kot skulpturo, pa tudi njegov osebni pogled na svetovne metropole, kot sta New York in Tokio.

V Umetnostnozgodovinskem muzeju pa si bo od februarja do maja mogoče ogledati dela svetovno poznanega draguljarja Fabergeja, ki je poznan po razkošno okrašenih velikonočnih jajcih. Ker jih krasijo dragi kamni in plemenite kovine, njegove pisanice veljajo za ene najlepših in najdražjih umetnin na svetu. Razstava z naslovom Faberge: Carjev draguljar bo predstavila rusko draguljarsko umetnost prek 150 razstavljenih dragocenosti, ki jih je za razstavo posodil moskovski muzej Kremelj.

V največji dunajski galeriji Albertina pa bodo marca odprli razstavo z umetninami iz lastne zbirke, ki jih bodo postavili v zgodovinski kontekst. Na postavitvi z naslovom Albertina: Rojstvo svetovne zbirke bodo obiskovalci lahko spoznavali zbirateljsko delo ustanoviteljev galerije, nadvojvodinje Marije Kristine in vojvode Alberta Saškega Tešinskega, so sporočili z agencije za stike z mestom Dunaj Compress.

Ne spreglejte