TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 12. 2015,
12.49

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

MasterCard silvestrovanje potovanja advertorial

Ponedeljek, 14. 12. 2015, 12.49

2 meseca

Top sanjski kraji za silvestrovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Silvestrovanje na peščeni obali, v najdražjem losangeleškem klubu, na berlinski aveniji ali pod balkonom japonske cesarjeve družine. Vse to si lahko privoščite s kartico družbe MasterCard.

Kje so najboljša silvestrovanja, ki vas bodo še vse leto razveseljevala z nepozabnimi spomini? Pobrskali smo po seznamu Priceless mest in našli nekaj neprecenljivih doživetij.

Berlin

Največje nemško mesto Berlin vas pričakuje s številnimi znamenitostmi, med katerimi ne moremo spregledati Brandenburških vrat, muzejev na Muzejskem otoku, Alexandrovega trga, televizijskega stolpa, mestne hiše (Rotes Rathous) in druge najstarejše cerkve v Berlinu Mariankirche, Spominske cerkve cesarja Viljema, Stebra zmage (Siegessäule), kamor se lahko tudi vzpnete, prehoda Checkpoint Charlie med razdeljenim Berlinom, Nemške katedrale (Deutscher Dom), Francoske katedrale (Französische Dom) in Koncertne hiše (Konzerthaus), Potsdamer Platza in okrožja Kreuzberg, kjer se nahajajo najboljši nočni klubi.

Ne smete zamuditi največje novoletne parade v Evropi, ki bo potekala od Brandenburških vrat do Stebra zmage! Pričakujejo kar milijon obiskovalcev.

Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate v Berlinu številne ugodnosti: - Sea Life Berlin je lahko samo vaš: "podvodna" večerja ob svečah - delavnica slikanja na porcelan - večerja ob kaminu s steklenico vina

Las Vegas

Mesto greha Las Vegas, največje mesto v Nevadi, velja tudi za svetovno prestolnico zabave, igralništva, nakupovanja in vrhunskih restavracij. Mesto bo očaralo tudi tiste, ki jih zanimajo arhitektura, koncerti, razstave in različni šovi. Silvestrsko noč v Las Vegasu pa lahko označimo z eno samo besedo – noro! Glavni bulvar v mestu se spremeni v prizorišče zabave, ob polnoči pa vse igralnice izvedejo usklajen ognjemet, v primerjavi s katerim se tisti na Times Squaru zdi prav neznaten. Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate v Las Vegasu številne ugodnosti: - vodomet Bellagio v zaodrju - luksuzno razvajanje v hotelu Delano

Los Angeles

Los Angeles (L. A., tudi Mesto angelov (City of Angels)) je drugo največje mesto v ZDA in največje mesto v zvezni državi Kalifornija. Najlepši čas za obisk mesta je prav zima, ki v mesto ob obali Tihega oceana prinese najlepše dneve leta. Nujno se morate sprehoditi po ulici slavnih (Walk of Fame) in se popeljati po Sunset Boulevardu, si ogledati zgodovino filmske umetnosti v galeriji Annenberg v losangeleški javni knjižnici (Los Angeles Public Library). Nad avenijo Hollywood Boulevard se nahaja dvorana Kodak, kjer podeljujejo oskarje. Ne spreglejte elitnega predela Beverly Hills, kjer se lahko naslajate nad domovanji bogatašev. Nujen je obisk Disneylanda.

Novoletne zabave v Los Angelesu so nepozabne, izbirate lahko med prestižnimi lokali, kot sta Rhonda in Union Station, ali med bolj dostopni, kot sta Bootie ali King King. V parku Grand Park bo družinam prijazna zabava. Lahko se seveda prepustite bolj preprosti zabavi v pivnici Angel City Brewery.

Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate v Los Angelesu številne ugodnosti: - tri ure nakupovanja z izkušenim stilistom - večerja za dva - degustacija menijev v hotelu Bel-Air

Tokio

Japonska je ena prvih držav na svetu, ki vstopijo v novo leto, zato novoletna praznovanja jemlje zelo resno. Če boste letos za silvestrovo v Tokiu, vas tam pričakuje izjemen preplet tradicionalnega in sodobnega življenja, najbolj razvita urbana džungla na svetu, na milijone neonskih svetilk, tisoče prodajaln visokotehnoloških izdelkov in izvrstnih restavracij ter številne znamenitosti.

Nujno si oglejte cesarjevo palačo, kjer drugega januarja lahko na balkonu vidite celo člane cesarjeve družine. Ne pozabite obiskati 33 metrov visokega razglednega stolpa, umetnega otoka Odaibo, budističnega templja Senso-ji, šinto templja Meiji, nakupovalnega okrožja Shibuya, narodnega muzeja ter zabaviščnih parkov Disneyland in Disney Sea.

Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate v Tokiu številne ugodnosti: - razvajanje v luksuznem wellnessu

Toronto

Toronto je največje mesto v Kanadi na severozahodni obali jezera Ontario, kjer ne smete zamuditi obiska 553 metra visokega komunikacijskega stolpa CN Tower, Hokejskega hrama slavnih, Kraljevega muzeja, štadiona Rogers Centre in številnih "multi-kulti" četrti – Little Italy, Little Jamaica, Little India, Chinatown, Koreatown, Greektown ali pa Portugal Village. Skozi mesto se vije ogromno potočkov in je zelo zeleno, pravijo mu tudi mesto v parku.

Toronto se že pripravlja na veliko silvestrovanje, najboljše zabave bodo v Kraljevi palači, v dvorani MaMassey bo večer komedije, samski pa se bodo lahko srečali na aveniji Houston in v klubu Rosewater, lahko pa praznujete tudi na križarki v pristanišču, z nočno panoramo mesta v ozadju.

Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate v Torontu številne ugodnosti: - dodatna nočitev v luksuznem hotelu - lepotne terapije

Havaji

Morje, sonce in prekrasna pokrajina vas tudi za silvestrovo pričakujejo na Havajih, kjer lahko opazujete kite in mante, deskate, se razvajate v vrhunskih wellness centrih, raziskujete hribe in poležavajte na prelepih plažah. Si sploh lahko zamislite boljši način praznovanja novega leta, kot da si nazdravite z besedico aloha? Največja zabava se bo odvijala v parku Kakaako Waterfront Park, Honolulu bo gostil številne didžeje, skupine trebušnih plesalk, pred plažo Waikiki pa lahko z ene od ladij opazujete prekrasne ognjemete na kopnem.

Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate na Havajih številne ugodnosti: - okrasite svoj dom z umetninami z otoka Maui - razglejte se po Havajih s panoramskimi leti - privoščite si morsko pojedino

Mexico City

Mehiška prestolnica Cuidad de Mexico oziroma Mexico City ali D.F. (samostojno zvezno okrožje), kot mu pravijo domačini, ima eno najbogatejših gledaliških scen na svetu (Palacio de Bellas Artes) in nekaj najlepših muzejev sveta (Antropološki narodni muzej. Muzej narodne umetnosti in Muzej Fride Kahlo), na glavnem mestnem trgu Zocalo je veličastna katedrala, Mestna hiša in predsedniška palača, severno od trga pa bogato arheološko najdišče Templo Mayor.

Prav na tem trgu je največje silvestrsko praznovanje v mestu. D. F. ne razočara nikogar, ki se odloči novo leto počakati na veličasten način.

Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate v Mexico Cityju številne ugodnosti: - izoblikujte svoj nakit pri oblikovalcu nakita Mauriciu Serranu.

Rio de Janeiro

Obiskati karnevalsko prestolnico sveta, Rio de Janeiro, je prelepa izkušnja v vsakem delu leta, a na novoletno noč je lahko res nepozabna. Uživali boste lahko na plažah Copacabana in Ipanema, v središču mesta ali v največjem urbanem gozdu na svetu Floresta da Tijuca. Edini dogodek v Rio de Janeiru, ki zasenči novoletno rajanje, je veliki karneval.

Kar dva milijona ljudi se odpravita v mesto po dobro zabavo. Če se boste odpravili na zabavo v Rio, ste za novo leto lahko oblečeni v beli, ki prinaša srečo, rdeča prinese romanco, rumena uspeh, zelena zdravje. Nikar ne praznujte oblečeni v črno.

Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate v Riu de Janeiru številne ugodnosti: - dva ležalnika in sončnik na eni od petih plaž - argentinski steak - potepanje po trgovinah z modno strokovnjakinjo

Sejšeli

Na otočju Sejšeli v Indijskem oceanu so najlepše plaže sveta, zato ni čudno, da se Republika Sejšeli imenuje tudi Raj na Zemlji. Lepote narave očarajo ljubitelje potapljanja in mladodoporočence, ki si otočje radi izberejo za svoje medene tedne. Za najlepši otok velja otok Praslin, največji pa je otok Mahe, kjer je prestolnica Victoria.

Tudi vrhunska kulinarika in dobre zabave so pravi razlog za obisk tega rajskega otočja. Če boste silvestrovali na otoku Mahe, se odpravite v Tequila Boom, La Faya ali Boardwalk, praznovanja pa bodo tudi v hotelih Le Meridien Fisherman's Cove, Coral Strand in Banyan Tree.

Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate na Sejšelih številne ugodnosti: - ribarjenje z jahte

Bali

Bali je gorat otok vulkanskega izvora v indonezijskem arhipelagu in za mnoge velja za najlepši otok na svetu, saj slovi po čudovitih peščenih plažah, izvrstni kulinariki in pisani kulturi. Je otok umetnikov, znan je tudi po tradicionalnih plesih. Turizem je najbolj razširjen na južni obali Balija. Nujno je treba obiskati tempelj Taman Ayun v mestu Mengwi, tempelj Manah Lot in hindujski tempelj Besakih.

Priceless Cities namig: s kartico MasterCard imate na Baliju številne ugodnosti: - pogrinjek ob obali - zasebno nakupovanje v trgovini luksuzne znamke SOUQ - ocena fizične pripravljenost s svetovno prvakinjo

Kako do počitnic s kartico MasterCard?

Počitnice si rezervirajte s plačilno kartico MasterCard kar prek spleta. Poiščite najugodnejše ponudbe, preverite verodostojnost ponudnika in si zagotovite najboljšo ceno. Rezervacija s kartico je varna in zanesljiva.

Najprej izberite termin potovanja, vpišite število potnikov in njihove podatke, poskrbite za obvezna in neobvezna doplačila, potem izberite način plačila s kartico. Ob potrditvi rezervacije se bo prek varne spletne povezave z banko avtoriziral določen znesek.

Preden potrdite rezervacijo, preglejte, ali so podatki pravilni.

Plačevanje na dopustu s kartico je priročno, saj nam ni treba s seboj nositi gotovine, z njo lahko plačujete ali dvigujete denar na bankomatih povsod po svetu.

Ne spreglejte