Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2018,
6.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Natisni članek

Pjongčang 2018 Žiga Jeglič doping Neftehimik Nižnekamsk

Sreda, 21. 2. 2018, 6.00

1 leto, 2 meseca

Odzvali so se pri Neftehimiku Nižnekamsku

Klub stoji ob strani Žigi Jegliču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Žiga Jeglič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Po torkovem sporočilu iz Južne Koreje, da je bil slovenski napadalec pozitiven na dopinškem testu v času olimpijskih iger, so se odzvali tudi pri klubu Neftehimik Nižnekamsk. Pri delodajalcu Žige Jegliča pravijo, da bodo 29-letnika podpirali, ob tem pa so dali vedeti, da niso odgovorni za nastali položaj.

Napadalec Žiga Jeglič je na dopinškem testu po tekmi olimpijskega turnirja z Rusijo oddal pozitiven vzorec. Gorenjec je pozneje v izjavi za javnost pojasnil, da je pozabil prijaviti zdravilo (gre za berudual), ki ga uporablja za lajšanje simptomov astme in bi bil od predložitvi ustreznega zdravniškega potrdila lahko umeščen med terapevtske izjeme. Kakšna kazen ga bo doletela, še ni znano, o tem bo odločala posebna komisija po olimpijskih igrah.

Na dogajanje se je odzval tudi klub, pri katerem si 29-letnik služi kruh, Neftehimik iz Nižnekamska. "Žiga Jeglič je naš igralec, klub mu bo priskrbel pomoč in podporo, ki ju bo potreboval, sploh ker bo Mednarodno športno razsodišče (Cas) podrobno preiskavo in odločitev glede Jegliča izvedlo šele po koncu olimpijskih iger," so zapisali v sporočilu z javnost na svoji spletni strani.



Dosledno upoštevanje pravil

Dodali so, "da se Neftehimik zavzema za fair-play in da dosledno upošteva zahteve tako ruskih kot mednarodnih protidopinških pravil, kar potrjujejo številni dopinški testi igralcev, ki jih v klubu izvajajo komisarji Wade".

Ob tem so opozorili, da klub nikakor ni odgovoren za dejanja Žige Jegliča v času, ko je bil ta s slovensko reprezentanco. Nefetehimik, ki je tretji v vzhodni konferenci Kontinentalne hokejske lige in si je že priigral končnico, je Jeglič zapustil 24. januarja, ko se je odpravil proti domovini, od tam pa 5. februarja na olimpijske igre.

Te so se za Slovenijo končale v torkovem repasažu za četrtfinale. Slovenci so v podaljšku z 1:2 izgubili z Norvežani.

Ne spreglejte