SiolNET. Sportal ZOI Peking
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Število pozitivnih med olimpijci iz dneva v dan višje

0,12

termometer

Peking ZOI letališče | Seznam okužm med olimpijci in njihovimi spremljevalci je vse daljši. | Foto: Guliverimage
Seznam okužm med olimpijci in njihovimi spremljevalci je vse daljši. Foto: Guliverimage

Okužbe v Pekingu tik pred začetkom zimskih olimpijskih iger se kar vrstijo. V nedeljo so na testiranjih na novi koronavirus potrdili 37 okužb. Kar 28 ljudi je bilo okuženih že ob prihodu na Kitajsko, med njimi devet športnikov ali članov ekip, devet okužb je bilo tudi med ljudmi, ki so že v olimpijskem mehurčku. Slovenski deskar Žan Košir je že od četrtka v karanteni.

Iztok Kvas Sportal Slovenec o kitajski izkušnji: Bizarnosti kitajskega mehurčka s tehtnim razlogom

Na Kitajskem v povezavi s pandemijo novega koronavirusa velja zelo strog režim. Vsi športni delavci in novinarji so zelo strogo ločeni od prebivalstva. Da bi zajezili širjenje okužb, pa morajo prav vsi udeleženci vsak dan opraviti test PCR.

Peking ZOI letališče | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Vsem okuženim pa se je možno vrnitvi v olimpijski mehurček, a morajo v 24 urah opraviti dva negativna PCR testa, po preteku desetih dni zadostuje en negativni test.

V slovenskem taboru so bile za zdaj tri okužbe. Deskar Žan Košir in serviser slovenske deskarske reprezentance Darko Centrih sta bila pozitivna na testiranju po prihodu na Kitajsko, alpski smučar Martin Čater pa neposredno pred odhodom, zato na igrah ne bo nastopil.

Peking ZOI letališče | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Igre se bodo začele 4. februarja. Zastavo na slovesnosti ob odprtju bi poleg smučarke Ilke Štuhec moral nositi prav Košir. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin