Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
28. 8. 2013,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lindsey Vonn Tina Maze

Sreda, 28. 8. 2013, 19.41

8 let

Vonnova pripravljena na vrnitev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slabih sedem mesecev po strašljivem padcu na superveleslalomski tekmi svetovnega prvenstva v Schladmingu je ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn pripravljena na vrnitev na sneg.

Najboljše alpske smučarke z mislijo na olimpijsko sezono na različnih celinah že več tednov kopičijo snežne kilometre, nekatere med njimi, na primer tudi Maria Höfl-Riesch, pa se že udeležujejo prvih tekem nižje ravni. S precejšnjo zamudo se bo ob koncu tedna tekmicam pridružila tudi Lindsey Vonn, ena od najboljših smučark vseh časov in predvsem velika osmoljenka minule sezone. Ameriška šampionka, ki bo oktobra dopolnila 29 let, se namreč odpravlja v Portillo, kjer bo predvidoma v nedeljo prvič po februarju stopila na smuči.

Za Vonnovo je po operaciji desnega kolena, ki jo je prestala 10. februarja, že dolgotrajen rehabilitacijski postopek, v katerem lep čas ni smela obremenjevati poškodovane noge. Ob tem je, kot je potožila sama, izgubila dobršen del moči, tako da so bili njeni poletni kondicijski treningi pomembnejši kot kadarkoli doslej. Pred vrnitvijo na sneg upa na dober odziv telesa, ki bi ji omogočil postopno povečevanje obremenitev. Po občutkih bo s trenerji določila tudi nadaljnji program dela v Čilu in Evropi, ni pa izključeno, da se bo na tekme svetovnega pokala vrnila šele novembra v Beaver Creeku, kjer bodo smučarke preizkusile prizorišče svetovnega prvenstva 2015. Pred tem se bo ženski del smučarske karavane ustavil na klasičnih dveh evropskih postajah, v Söldnu in Leviju.

A čeprav Vonnova že skoraj sedem mesecev ni stala na smučeh, se je predvsem v ameriških medijih o njej govorilo in pisalo skorajda več kot v najuspešnejših sekvencah zelo uspešne kariere. Deloma zaradi februarske operacije, prvih rehabilitacijskih korakov in osvojenega smukaškega globusa, do katerega je po odpovedi zadnje tekme prišla kar z domačega kavča. Toda močnejši magnet je postalo njeno zasebno življenje, to po naznanitvi prijateljevanja z velikim zvezdnikom svetovnega golfa Tigerjem Woodsom niti ni bilo več tako zasebno. Pozornost je v svojem slogu iskala tudi Američanka sama, znova se ni branila atraktivnih fotografij in intervjujev z "osebnimi izpovedmi". Tekmice na čelu s Tino Maze pa ob tem najbolj zanima, kaj bo lastnica štirih velikih globusov povedala na svojem delovnem mestu – na tekmovalni progi.

Ne spreglejte