SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Veter odnesel zasledovalni tekmi

1

termometer

Prireditelji svetovnega biatlonskega pokala v Östersundu so odpovedali tudi moško tekmo, saj vremenske razmere ne dopuščajo regularne zasledovalne tekme.

Moška zasledovalna tekma je bila sprva prestavljena za 30 minut, po sestanku tekmovalne žirije pa tudi ta odpovedana. Ker se orkanski veter v Östersundu ni umiril, niti ni kazalo, da bi se v kratkem, večina tekmovalnih ekip pa ima zvečer že načrtovane odhode s prizorišča, je bila takšna odločitev edina možna. Že pred tem so med tretjim streljanjem prekinili in odpovedali žensko zasledovalno preizkušnjo na 10 km.

"Nekoliko smo še čakali, a veter je bil vse močnejši. Bilo je izredno težko streljati, to res nima smisla. lahko bi čakali še dve ali tri ure, da se vreme izboljša, a bi bilo potem že pretemno in preprosto tega časa nismo imeli na voljo. Žal smo morali tekmi odpovedati," je po odpovedi ženske tekme dejal vodja tekmovanja in pomočnik športnega direktorja IBU Borut Nunar za nemško televizijo ZDF. Po popoldanski kapitulaciji pa so iz Mednarodne biatlonske zveze sporočili: "Upoštevali smo dve osnovni načeli, varnost tekmovalcev in enakovredni tekmovalni pogoji za vse. Žal zaradi močnega vetra nobenega od teh ne bi bilo možno zagotoviti, zato smo se odločili za odpoved. Tekmi ne bosta ponovljeni, niti se ne predvideva njuna nadomestitev."

Velepec: Ne bi si želel biti v organizatorjevi koži

"Žal smo vložili ogromno truda in si povzročili tudi nemalo stroškov, potem pa nas je doletela odpoved obeh tekem. Več dejavnikov je očitno botrovalo k takšni odločitvi, ki je na vsak način tudi najbolj pravilna. Oba naša najboljša tekmovalca Bauer in Fak sta si sicer želela nastopiti, saj sta bila prepričana, da lahko precej napredujeta glede na uvrstitvi s šprinta. Kar nekaj je bilo že polemik med žensko tekmo, vendar moram povedati, da je bilo med njihovo nastrelitvijo še relativno mirno in je resneje pričelo pihati šele ob štartu, torej je bila odločitev, da se prične s tekmo edina logična, kot tudi, da se jo kasneje vendarle zaustavi. Vsekakor si ne bi želel biti v organizatorjevi koži, ker ni bilo možno z njihove strani storiti prav nič več, kot le odpovedati zasledovanji," je iz Östersunda komentiral dogajanje glavni trener slovenske ekipe Uroš Velepec.

Čeprav so ženske, slovenske barve sta branili Teja Gregorin in Andreja Mali, že opravile skoraj tri četrt tekme, so prireditelji zaradi močnega vetra morali prekiniti preostanek 10-kilometrskega zasledovanja. Pri moških bi morala startati Klemen Bauer in Jakov Fak. Karavana se sedaj seli v sosednjo Avstrijo, kjer bodo v Hochfilznu od petka 6. do nedelje 8. decembra na sporedu šprinterske, štafetne in zasledovalne preizkušnje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin