Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 7. 2021,
14.40

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Natisni članek

Jerneja Brecl Špela Rogelj Nika Križnar Nika Križnar Ema Klinec Ema Klinec Poletna VN Wisla Urša Bogataj Urša Bogataj smučarski skoki

Sobota, 17. 7. 2021, 14.40

2 leti, 9 mesecev

poletna VN, wisla, ženske

Urša Bogataj ugnala vso konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Urša Bogataj | Urša Bogataj je na uvodni tekmi poletne velike nagrade premagala vse nasprotnice. | Foto Sportida

Urša Bogataj je na uvodni tekmi poletne velike nagrade premagala vse nasprotnice.

Foto: Sportida

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj je zmagovalka uvodne tekme poletne velike nagrade v Wisli. Šestindvajsetletnica, za katero je to prva zmaga na tej ravni v karieri, je bila najboljša že v petkovih kvalifikacijah in današnji poskusni seriji. Na odru za zmagovalke sta se ji pridružili Japonki Sara Takanaši in Nozomi Marujama.

Slovenska ženska skakalna reprezentanca, ki poletno formo preverja na Poljskem, ima po prvi tekmi precej razlogov za zadovoljstvo. Urša Bogataj je že v petek s prvim mestom v kvalifikacijah nakazala dobro pripravljenost, to pa danes le še potrdila.

Bogatajeva je vodila že po polovici tekme. S prvim skokom je poskrbela za ženski rekord naprave (126,5) in imela pred najbližjo zasledovalko, Japonko Saro Takanaši, 2,7 točke prednosti. Tretja je bila po prvem skoku še ena Japonka Nozomi Marujama.

Vrstni red na zmagovalnem odru se po finalu ni spremenil, tako 26-letna Slovenka kot Japonka sta izenačili rekord. Bogatajeva je za prvo poletno zmago na tej ravni tekmovanja Takanašijevo ugnala za 2,3 točke, Marujamo pa že za 15.

To je prva zmaga Bogatajeve na tej ravni. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili Japonki Sara Takanaši in Nozomi Marujama. | Foto: Sportida To je prva zmaga Bogatajeve na tej ravni. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili Japonki Sara Takanaši in Nozomi Marujama. Foto: Sportida

"Zadovoljna sem z današnjim dnem, naredila sem tri dobre skoke.To je dovolj in zelo sem vesela moje prve zmage," je po zmagi povedala Bogatajeva.

Do točk še peterica

Ema Klinec, ki je po prvi seriji zasedala četrto mesto, je končala na petem, zmagovalka zadnje sezone Nika Križnar pa je v finalu izgubila eno mesto in zasedla sedmo. Jerneja Brecl je vknjižila točke za deseto mesto, Špela Rogelj za 12., Katra Komar pa za 18. Slovenke po prvi poletni tekmi vodijo v pokalu narodov, pred drugimi Japonkami imajo 43 točk prednosti.

"Na koncu smo izredno zadovoljni, tudi presenečeni. Do zdaj se v pripravljalnem obdobju še sploh nismo ukvarjali s podrobnostmi, z dresi. Tudi tekmovalna forma je bila na zadnjih treningih precej nestabilna. A kaže, da smo res zelo močna ekipa. Punce so se prav vse lepo sestavile za nastope že včeraj in tudi danes. Nad temi rezultati sem tudi sam izredno presenečen. Zelo vesel sem prve zmage Urše, ki je prevzela tudi rumeno majico. Tudi skoki vseh ostalih so bili dobri. Nismo še v stabilni formi, čaka nas še veliko dela, a vidimo, da se nimamo ničesar bati. Rumena majica in vodstvo v pokalu narodov je zelo lepa popotnica za naprej," je po tekmi misli strnil glavni trener Zoran Zupančič.

Skakalke v Wisli čaka še en tekmovalni dan, v nedeljo ob 11.45 bodo na sporedu kvalifikacije, tekma pa je predvidena ob 13. uri.

Slovenska šesterica v Wisli
Sportal Štirje Slovenci med petnajsterico v kvalifikacijah Wisle
Urša Bogataj
Sportal Urša Bogataj odlično začela v kvalifikacije v Wisli
Stephan Leyhe
Sportal Po skoraj letu in pol se vrača na tekme
Peter Prevc
Sportal Prvi tekmovalni test: Dokler se ne spustiš po smučini, ne veš, kje si
Ne spreglejte