Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 10. 2021,
20.30

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Peking 2022 Peking 2022 olimpijske igre Anže Lanišek Anže Lanišek

Petek, 15. 10. 2021, 20.30

2 leti, 6 mesecev

Tople vode ni mogel odkriti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Anže Lanišek | Anže Lanišek pili zadnje podrobnosti pred vstopom v novo sezono. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Anže Lanišek pili zadnje podrobnosti pred vstopom v novo sezono.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V pretekli sezoni je bil prvi mož v slovenski skakalni reprezentanci Anže Lanišek, ki je sodeč po prikazanem v poletnem obdobju tisti, na katerega bodo lahko slovenski navijači najbolj računali tudi v olimpijski sezoni. Z opravljenim v poletnem obdobju je zadovoljen, ne želi pa prehitevati dogodkov in bo stopal korak za korakom.

predstavitev zimske reprezentance
Sportal Odštevajo dneve do začetka, na koledarjih je večkrat obkrožen februar #video #foto

Zadnja sezona smučarskih skokov je bila za Anžeta Laniška najboljša v karieri. V skupnem seštevku svetovnega pokala jo je končal na devetem mestu, prav posebne spomine pa ima na nordijsko svetovno prvenstvo v Oberstdorfu, kjer je na manjši skakalnici skočil do velikega brona.

Dobre predstave je prikazoval tudi v letošnjem poletnem obdobju, v katerem je grand prix končal kot peti, kar je dober obet za zimsko sezono, ki se bo začela 20. novembra v Nižnem Tagilu v Rusiji.

V zimo s polno paro

"Vedno je treba delati, da si iz dneva v dan boljši. Priznati moram, da sem poletne treninge odskakal na res visoki ravni. Morda je forma zdaj padla. Želim, da bi prišel fokus nazaj. Treba bo delati na konstantnosti, da bodo skoki iz treninga v trening postajali boljši. Da grem v zimo s polno paro," se je dela v poletnih mesecih dotaknil državni prvak Žaba.

V poletnem obdobju je dobro treniral. | Foto: Sportida V poletnem obdobju je dobro treniral. Foto: Sportida

O tem, kje je napredoval, je povedal takole: "Tople vode nisem mogel odkriti. Česa novega, tehničnega nisem mogel najti. Pozimi smo videli, da stvar deluje. Nadgrajevanje je ključno, stremeti k izboljšanju tehnike. Vse skupaj je treba stabilizirati do konca, brez prevelikih zapletov."

smučarski skoki Zoran Zupančič
Sportal Pogled proti Kitajski in svetleči kovini

Peking v beležnici, a misli še niso tam

V pretekli zimi je bilo pri njem veliko govora tudi o težavah s hrbtom. Preglavice je imel prav tako v Oberstdorfu, a je stiskal zobe. Odlična novica je, da v pripravljalnem obdobju večjih težav ni bilo: "Ni bilo nič omembe vrednega. Za zdaj vse deluje, kot mora."

Peking je še daleč, poudarja 25-letni slovenski skakalec. | Foto: Sportida Peking je še daleč, poudarja 25-letni slovenski skakalec. Foto: Sportida

Če je bil lani njegov cilj medalja na nordijskem prvenstvu, bo v letošnji sezoni seveda stremel k stopničkam tudi na olimpijskih igrah v Pekingu, a ne želi prehitevati dogodkov: "Peking je zagotovo podčrtan, a je res, da sem si v preteklosti že marsikaj podčrtal, pa se potem ni izšlo. Misli ne bežijo proti olimpijskim igram, saj se želim posvečati temu, kaj bom pokazal v danem trenutku. Iti moram iz dneva v dan."

Anže Lanišek
Sportal V Kranju okronali državna prvaka #foto
Ne spreglejte