Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Svenja Würth poškodba Felix Neureuther Stefan Luitz Severin Freund Pjongčang 2018 olimpijske igre

Torek, 19. 12. 2017, 13.30

6 let, 4 mesece

Svenja Würth brez Pjongčanga

Nov udarec za Nemce pred OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Nova težja poškodba je udarila v nemški tabor. Po Severinu Freundu, Felixu Neureutherju in Stefanu Luitzu mora na prisilni počitek še eno močno nemško orožje. Velika osmoljenka je smučarska skakalka Svenja Würth, ki je na sobotni ekipni tekmi grdo padla in bo zaradi poškodbe izpustila še druge olimpijske igre. Torkovi zdravniški pregledi so pokazali, da si je poškodovala križne vezi in meniskus v levem kolenu. Sezona je zanjo že končana.

Sobotna zgodovinska ekipna tekma za smučarke skakalke se je za nemški tabor končala precej klavrno. Svenja Würth je v prvi seriji skočila 97 metrov, po skoku pa grdo padla. Po padcu jo je odneslo v ograjo, nato pa je nepremično obležala. 

Padec Svenje Würth:

Še drugič brez OI

Najprej so jo odpeljali v bolnišnico v Freiburg, podrobnejše informacije o poškodbi 24-letnice pa so prišle v torek. Würthova, ki se je pred skoraj štirimi leti v Čajkovskem že huje poškodovala in ostala brez OI v Sočiju, ima poškodovane križne vezi levega kolena, pregledi pa so potrdili tudi poškodovan meniskus.

Za nesrečnico, aktualno svetovno prvakinjo na mešani ekipni tekmi, so tako sanje o nastopu na olimpijskih igrah spet končane. 

"Še vedno imam pred očmi tisti padec, a vem, da moram sprejeti položaj in izziv rehabilitacije. V Pjongčangu me ne bo, a že zdaj razmišljam o svetovnem prvenstvu v Seefeldu leta 2019. Zdaj se moram osredotočiti na okrevanje, da se v svetovni pokal 2018/19 vrnem še močnejša. Rada bi se zahvalila celotni ekipi, katere podpora je ta trenutek ključna," je dejala Nemka, ki je v tej sezoni na treh posamičnih tekmah vknjižila peto, šesto in sedmo mesto.

Trener Andreas Bauer, ki je že v soboto kritiziral tekmovalno žirijo, ker je ob tolikšnih količinah novozapadlega snega na doskočišču dopuščala tako dolge skoke, slabe novice pospremil z besedami: "Grenka diagnoza za Svenjo in našo ekipo. Že v Sočiju je ni bilo, sedem tednov pred olimpijskimi igrami se je spet poškodovala. Kljub temu sem miren, vem, da se bo vrnila, saj gre za močno in profesionalno športnico."

Würthova, ko je še upala, da bodo pregledi pokazali milejše poškodbe:

Serija poškodb Nemcev

Olimpijske igre je moral že pred sezono prečrtati Severin Freund, ki si je med pripravami spet poškodoval koleno. Poškodbe so udarile tudi v tabor alpskih smučarjev. Najprej jo je skupil Felix Neureuther, nato še Stefan Luitz. Vsi so bili resni kandidati za olimpijski odličja.

Neureutherja in Luitza sta v bolnišnici obiskala Aksel Lund Svindal in Beat Feuz:

 

Thanks for your nice visit @asvindal and @feuz87 😘

A post shared by Felix Neureuther (@felix_neureuther) on

Ne spreglejte