Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2008,
22.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2008, 22.26

8 let

Schildova zmagala na slalomu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avstrijka Marlies Schild je zmagala na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v češkem Špindleruvem Mlynu (1:46,35).

Druga je bila Slovakinja Veronika Zuzulova (1:46,67), ki je zaostala 32 stotink sekunde, tretja pa Nemka Maria Riesch (1:47,53, +1,18). V finale se Slovenke niso uvrstile. Maruša Ferk je tekmo končala na 34. mestu, Katja Jazbec je bila 43., medtem ko Ana Drev ni prišla do cilja.

Zmagovalka Lienza odstopila

Riescheva je vodila po prvi vožnji, na drugem mestu je bila Schildova, ki je zaostajala vsega tri stotinke, tretja pa je bila z zaostankom 0,28 sekunde Zuzulova, ki je izkoristila postavitev proge svojega očeta in trenerja Timoteja. Četrta je bila Švedinja Therese Borssen (+0,45), presenetljivo peta specialistka za hitre discipline Američanka Lindsey Vonn (+0,48), šesta pa svetovna slalomska prvakinja Šarka Zahrobska iz Češke, ki je zaostajala več kot sekundo (+1,02). Izmed Slovenk je bila najbližje finalu Ferkova, ki je za 30. mestom zaostala 33 stotink, vendar pa "Črna proga" tokrat ni prinesla uspeha slovenskim smučarkam, ki so drugič zapored pred Zlato lisico, tekmi na mariborskem Pohorju bosta konec prihodnjega tedna, ostale brez točk za svetovni pokal, čeprav so na prejšnjih tekmah nastopile precej bolje.

Pred nastopom prve peterice finalistk je vodila Zahrobska pred Finko Tanjo Poutiainen, sicer devetouvrščeno s prve proge. Zmagovalka prejšnjega slaloma v Lienzu Italijanka Chiara Costazza, ki je bila po prvi vožnji osma, je na drugi progi odstopila, podobno pa se je primerilo tudi naslednji finalistki Avstrijki Nicole Hosp. Sledil je še predčasen konec Vonnove, kar je pomenilo, da dotlej vodilni v svetovnem pokalu (Hospova pred Vonnovo) ne bosta dobili niti točke. Omenjene so se pridružile Italijanki Denise Karbon. Ta je v soboto na veleslalomu dosegla četrto zaporedno zmago, odstopila pa v prvi slalomski vožnji.

Borssenova in Zuzulova sta nato prepričljivo opravili svoje delo, vendar to ni zmotilo Schildove, ki je z najboljšim časom druge vožnje vodila pred zadnjim nastopom na tekmi. Maria Riesch je napravila precej napak in je imela pri zadnjem vmesnem času že več kot sekundo in pol zaostanka, kar ji v cilju ne bi prineslo stopničk. Riescheva je sicer izgubila možnost, da bi osvojila peto zmago v karieri, s katero bi se nepričakovano zavihtela tudi na skupno prvo mesto v pokalu, z dobrim smučanjem v ciljni strmini pa je vseeno prišla na tretje mesto in skupno na drugo.

Po 16 tekmah ima Hospova 559 točk, Riescheva pa 525. "Nekateri deli proge so bili zelo ledeni in na njih smo morale voziti zelo pazljivo," je tokratne razmere ocenila Schildova (300) - za Hospovo (305) v slalomskem seštevku pokala, tretja pa je Poutiainenova (262). Schildova je po dveh zaporednih slalomskih odstopih, po katerih so v avstrijskem taboru že bili plat zvona zaradi morebitne slabše forme te tekmovalke, dosegla tretjo zmago v tej disciplini v sezoni.

Ne spreglejte