Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 12. 2023,
10.30

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Taja Bodlaj Ajda Košnjek Katra Komar Nika Prevc Nika Prevc Nika Križnar Nika Križnar Ema Klinec Ema Klinec novoletna turneja

Sobota, 23. 12. 2023, 10.30

4 mesece

Za žensko novoletno turnejo do zdaj prodanih 6500 vstopnic

Prodaja vstopnic teče počasi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
smučarski skoki, Ema Klinec | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Smučarske skakalke bodo prvič nastopile na tradicionalnih prizoriščih novoletne turneje za moške, a tokrat le na nemškem delu. Prodaja vstopnic za Garmisch (30. december) in Oberstdorf (1. januar 2024) teče počasi, a so organizatorji prepričani, da si bo glede na povpraševanje žensko turnejo ogledalo 14 tisoč gledalcev.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, se je prodaja vstopnic za dvodnevno turnejo smučarskih skakalk začela precej počasi. Po petkovih podatkih organizatorjev je bilo do zdaj prodanih 3500 vstopnic za skoke v Garmisch-Partenkirchnu in tri tisoč vstopnic za novoletno tekmo v Oberstdorfu.

Zlasti v Oberstdorfu organizatorji pričakujejo, da si bo glede na povpraševanje tekmo ogledalo okoli osem tisoč obiskovalcev, v Garmisch-Partenkirchnu po besedah prirediteljev pričakujejo šest tisoč gledalcev.

Smučarske skakalke tako ob prelomu leta prvič čakajo tekme na tradicionalnih prizoriščih novoletne turneje, vendar za zdaj ne v celoti, temveč le na nemškem delu, saj avstrijska smučarska zveza (ÖSV) še ni prižgala zelene luči za tekme skakalk.

Skakalnica v Oberstdorfu | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Skakalnica v Oberstdorfu Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Slovenijo bodo na polovični novoletni turneji zastopale zmagovalka Engelberga Nika Prevc, svetovna rekorderka Ema Klinec, Nika Križnar, Katra Komar, Ajda Košnjek in Taja Bodlaj.

Celotna ženska novoletna turneja bi lahko bila prvič na sporedu že prihodnjo zimo, piše dpa. Moški vstopajo v svojo 72. izvedbo tega tekmovanja.

V Oberstdorfu je start v novoletno turnejo pred začetkom leta redno razprodan s približno 25 tisoč navijači. V Garmisch-Partenkirchnu je običajno okoli 20 tisoč gledalcev.

Preberite še:

Nika Prevc
Sportal Zgodovinski dan za Slovenijo in družino Prevc!
Ne spreglejte