Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
16. 5. 2013,
12.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SZS Tina Maze Soči

Četrtek, 16. 5. 2013, 12.31

7 let, 12 mesecev

Mazejevi znova 217 tisočakov

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lastnica velikega kristalnega globusa Tina Maze se ob koncu tedna vrača na sneg, zbor panoge za alpsko smučanje pa bo ob tem obravnaval letni načrt alpskih reprezentanc za olimpijsko sezono.

Nicolo Concari naj bi se pred novim pripravljalnem obdobju pridružil Italijanu Maxu Blardoneju. Prosto delovno mesto je bilo na voljo po tem, ko se je poslovil Walter Ronconi. Za slednjega je pravzaprav že dober mesec javna skrivnost, da bo v Sočiju stal ob strani Tini Maze, česar pa Andrea Massi kot vodja ekipe še ne želi javno potrditi. Vseeno je že pred časom odločno zagnal kolesje priprav na sezono 2013/14, v kateri bo 30-letna Črnjanka kot prva Slovenka branila veliki kristalni globus in visoko merila tudi na olimpijskih igrah. Že ta teden bo znova vijugala na zasneženim strminah smučarskega centra Kaunertal, njeni ekipi pa naj bi na pomoč znova priskočil uveljavljeni demonstrator Sandi Murovec.

Kar nekaj dela pa Tinino ekipo čaka pri dokončnem postavljanju proračunske in podrobne organizacijske sheme za delo v poletnih mesecih. Kot je razvidno iz predvidenih izhodišč alpskih disciplin SZS, ki bodo predmet obravnave na torkovem alpskem zboru, bo za Tino Maze oziroma njeno ekipo zveze namenila 217 tisoč evrov, kar je slabih 12 odstotkov proračuna reprezentanc. Gre za enako številko kot lani, kar ob statusu šampiona predvideva tudi individualna pogodba med tekmovalko in zvezo.

Razrez finančne pogače pred novo zimo preostalemu delu ženske reprezentance odmerja 380.000 evrov, za moško linijo pa je predvidenih 450 tisoč evrov. Pri krpanju proračuna bodo svoj delež znova morali prispevati tudi smučarji sami, le da vodstvo panoge tokrat obljublja nekoliko bolj stimulativen sistem samoplačništva. Tekmovalci s statusom A bodo tako za pot na južno poloblo odšteli 3500 evrov, med sezono pa se bodo vsi, ki bodo uvrščeni v ekipe za svetovni pokal, oproščeni stroškov, pri tekmah nižje ravni, kje tudi ni priliva FIS, pa bo osnovni kriterij rezultat ob upoštevanju letnice rojstva.

Status A reprezentanta si sicer lahko obeta pet smučarjev in štiri smučarke, štirim dekletom in kar osmim fantom pa naj bi bil namenjen status B. Med njimi so tudi Matic Skube, Patrick Jazbec in Mišel Žerak, za katere se pridobitev statusa predlaga po trenerski oceni.

Ne spreglejte