Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
16. 1. 2013,
10.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Sreda, 16. 1. 2013, 10.30

8 let

Massi: Štajerci so "face"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Slabo smučanje in vrhunsko peto mesto. To lahko uspe le Tini Maze," pravi Andrea Massi, ki se z najboljšo smučarko svetovnega pokala zdaj seli v Cortino d'Ampezzo.

Lindsey Vonn in Anna Fenninger nista pripotovali v Flachau, Katrhin Zettel in Maria Höfl Riesch sta odstopili, zato je bila ob Mikaeli Schiffrin zmagovalka klasičnega nočnega slaloma na Solnograškem znova tudi Tina Maze. Z novimi 45 točkami je namreč občutno povečala prednost v skupnem seštevku, zato je po mnenju večine v karavani svetovnega pokala nova lastnica velikega globusa že znana. Vseeno je svetovna veleslalomska prvakinja svoje navijače v zadnjih tednih tako zelo razvadila, da so si morali mnogi zavestno dopovedovati, da je tudi peto mesto odličen rezultat. Tej tezi je kljub mrkemu pogledu prikimala tudi sama, njeno razmišljanje pa je potrdil še Andrea Massi.

"Da, dober rezultat. Tudi druga vožnja je bila dobra. Res pa je, da moramo v slalomu določene stvari še urediti. To smo skušali storiti s treningom po superveleslalomski zmagi, a smo v Alta Badii naleteli na mehko podlago. Rezultati so dobri, a potencial je še večji," je dejal Massi, Mazejeva pa je priznala, da ji v slalomu nekaj preglavic povzroča ugibanje o ustreznih smučeh in čevljih v danih razmerah. "S tem imam malo težav. Ne gre le za smuči. Imam tudi dva para smučarskih čevljev. Primanjkuje mi kakšen dan klasičnega slalomskega treninga, da bi povsem osvojila opremo," poudarja druga slalomistka svetovnega pokala, ki se je v manjši zadregi znašla tudi ob vprašanju, ali je v Flachauu čutila posledice zagrebškega odstopa. "Te stvari so nepredvidljive. A skušam ostati pozitivna. Ne smem se ustavljati. Treba je delati naprej," je odvrnila Mazejeva.

Karavana svetovnega pokala se je medtem že preselila v Cortino d'Ampezzo, kjer so zaradi velikih količin novozapadlega snega že odpovedali četrtkov trening. Slikovito smukaško progo bodo tako tekmovalke preizkusile le v petek, konec tedna pa nato prinaša tekmovalni paket hitrih disciplin. "Gremo naprej, brez odstopanja," se je proti novim izzivom ozrl Massi, ki je prav s Cortino tesno povezan. A za čustva, kot pravi sam, v tem ritmu ni prostora. To velja tudi za Zlato lisico, ki bo nato na sporedu ob koncu prihodnjega tedna. "Na vsaki tekmi je miselnost podobna," pravi šef Tinine ekipe, a ob tem vendarle priznava, da bi utegnila navijaška podpora njegovo varovanko ponesti do novega pohorskega uspeha. "Ne poznam prav dobro slovenskih regij in značilnosti prebivalstva. A zdi se mi, da so Štajerci 'face'. Znajo pripraviti odlično vzdušje. Vem, da se bodo maksimalno potrudili, da se bo Tina počutila domače. To že lahko prinese kakšno desetinko," trdi Massi.

Ne spreglejte