Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2017,
13.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Kjetil Jansrud Kitzbühel Martin Čater Boštjan Kline Klemen Kosi Tilen Debelak Marcel Hirscher Marcel Hirscher superveleslalom

Petek, 20. 1. 2017, 13.40

6 let, 6 mesecev

Kitzbühel, superveleslalom (moški)

Avstrijci v Kitzbühlu v sedmih nebesih, Slovenec do novih točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Matthias Mayer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Avstrijski alpski smučar Matthias Mayer je v sončnem Kitzbühlu osrečil domovino s prestižno zmago v superveleslalomu. Norvežan Kjetil Jansrud se je po treh zaporednih zmagah zadovoljil z devetim mestom, od štirih slovenskih tekmovalcev pa se je do novih točk svetovnega pokala dokopal le Boštjan Kline. Mariborčan je osvojil 22. mesto.

Šestindvajsetletnemu Avstrijcu Matthiasu Mayerju je štartna številka 13 prinesla ogromno sreče in zadovoljstva. Korošec je zmagal v Kitzbühlu in se veselil svoji četrti zmagi za svetovni pokal. Dvakrat je bil najboljši v superveleslamu (Saalbach 2015 in Kitzbühel 2017), dvakrat pa v smuku (Saalbach 2015 in Lenzherheide 2014).

Na sloviti progi Streif je za devet stotink sekunde prehitel poškodovanega Italijana Christopfa Innerhoferja, na stopničke pa se je povzpel še Švicar Beat Feuz.

Viking po treh zaporednih zmagah zgolj deveti

Norvežan Kjetil Jansrud, ki je dobil uvodne tri tekme v superveleslalomu, je prvič v tej sezoni ostal brez zmage. Za vodilnim Avstrijcem je zaostal skoraj sekundo in dokazal, da je tudi on le iz mesa in krvi. Na koncu je osvojil deveto mesto. Še vedno se mu nasmiha mali kristalni globus, saj ima po štirih od šestih tekem v tej sezoni veliko prednost pred zasledovalci.

Na tekmi, na kateri je Norveška ostala za las brez stopničk (Aleksander Aamodt Kilde je osvojil četrto mesto), je pogrešal rojaka Aksla Lunda Svindala. Vodilni smukač v tej sezoni je zaradi zdravstvenih težav že končal sezono.

Jansrudu se kljub današnjemu nastopu, s katerim ne bo posegel po vrhu, nasmiha mali kristalni globus. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jansrudu se kljub današnjemu nastopu, s katerim ne bo posegel po vrhu, nasmiha mali kristalni globus. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na seznam dobitnikov točk se je prebil le eden izmed štirih Slovencev. Boštjan Kline je nastopil kot prvi s številko 16. V zgodnjem delu proge je naletel na težave, zaradi katerih je izgubil kar nekaj časa. Na cilj je prišel z visokim zaostankom za Mayerjem (1,68 sekunde), ki je na koncu zadoščalo za 22. mesto. Tako je osvojil devet novih točk za svetovni pokal.

Klemen Kosi je za najboljšim zaostal dve sekundi in 38 stotink. Bil je prepočasen za točke svetovnega pokala. Martin Čater in Tilen Debelak sta odstopila (prvi v spodnjem, drugi v zgornjem delu proge), tako da je čast slovenskega smučanja v Kitzbühlu z novimi točkami rešil Kline.

Domači gledalci so z zanimanjem spremljali nastop Marcela Hirscherja. Avstrijski zvezdnik je nastopil s številko 4. Če bi mu danes uspel vrhunski rezultat v superveleslalomu, bi lahko v skupnem seštevku točk svetovnega pokala kot prvi prebil mejo tisoč točk. To se mu ni posrečilo, saj je zaostal za mnogimi tekmovalci. Osvojil je sedem točk, skupno jim ima že 980.

V soboto bo v Kitzbühlu na sporedu smuk (začetek ob 11.30), v nedeljo pa slalom.

Ne spreglejte