Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
16. 6. 2016,
12.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Katja Višnar tek na smučeh

Četrtek, 16. 6. 2016, 12.54

6 let, 7 mesecev

Kdo Katji Višnar krati spanec?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Katja Višnar

Slovenski tekači na smučeh se že vneto pripravljajo na novo sezono. Med njimi je tudi povratnica Katja Višnar, ki je na priprave v Ramsau prišla s svojim sinom in varuško. Zadovoljna je tudi z novim trenerjem.

Za Katjo Višnar je v letošnjem pripravljalnem obdobju prišlo do dveh večjih sprememb. Prva je, da z njo na priprave potuje njen še ne eno leto star sin Ludvig. Druga večja sprememba je, da je letos v slovenski ekipi mesto glavnega trenerja prevzel Italijan Stefano Sarraco (ta je na mestu glavnega trenerja zamenjal Marka Gracerja, op. p.), ki je po besedah Višnarjeve v ekipo prinesel svežino in nekaj novosti.

"Treninga je nekoliko manj, kot sem bila vajena s prejšnjim trenerjem." | Foto: "Treninga je nekoliko manj, kot sem bila vajena s prejšnjim trenerjem."

Vedno pozitivno gleda na novosti

Blejka zaradi svojih materinskih obveznosti zdaj dela nekoliko bolj individualno, saj ji čas ne dopušča, da bi bila ves čas zraven. Na pripravah želi čim več trenirati s kolegicami iz reprezentance, in sicer po programu, ki ga je napisal nov trener. Z ekipo je pred tem nekaj dni trenirala v Planici, zdaj pa se jim je pridružila na ledeniku Dachstein.

 "Treninga je nekoliko manj, kot sem bila vajena s prejšnjim trenerjem. To je za mene dobro, saj sem že tako imela namen trenirati manj. Sicer pa je fino. Jaz vedno pozitivno sprejmem novosti, saj se iz tega lahko kaj novega naučim. Ima (Stefano Sarraco, op. p.) pa dobre ideje in mi je všeč njegov način dela," je uvodoma povedala Katja, ki pravi, da so tako glavni trener kot tudi njegova pomočnika še v tako dobri formi, da jih lahko spremljajo tudi med treningom na ledeniku.

Katja Višnar (na sredini) si želi vsak trening narediti maksimalno kakovostno. | Foto: Katja Višnar (na sredini) si želi vsak trening narediti maksimalno kakovostno.

Zdi se ji prav, da ekipa dela skupaj

In kakšne so novosti italijanskega strokovnjaka, ki med drugim še vedno sodeluje z najboljšim italijanskim šprinterjem Federicom Pellegrinom? "Veliko delamo na tehniki in maksimalni šprinti so nekoliko krajši … Sicer se bom še vedno do določene mere držala svojega treninga, a ga bom uporabljala, ko bom trenirala sama. Na pripravah pa bom skušala čim več trenirati z dekleti, ker se mi zdi prav, da ekipa dela skupaj."

Spustiti mora kakšen sestanek in druženje s kolegicami Katja je z ekipo trenirala že v Planici. | Foto: Katja je z ekipo trenirala že v Planici.

Njeni dnevi na pripravah so zdaj precej drugačni kot še pred letom dni. Veliko časa posveti svojemu sinu Ludvigu, s seboj pa ima tudi varuško, ki jo tako lahko malo razbremeni. Kot pravi 32-letna športnica, mora kakšen sestanek in druženje s kolegicami izpustiti, a kot lahko opaža, je vzdušje v ekipi pozitivno.

"Zdaj je čisto nekaj novega. Včasih vidim, da mi manjka nekaj spanca in počitka. Ravno zaradi tega treniram nekoliko manj in gledam, da ne bi prišlo do preutrujenosti. Trening, ki ga naredim, želim, da ja zares kakovosten. Iz vsega skupaj bom skušala izvleči najbolje in upam na najbolje," je povedala Blejka, ki se takoj pa pripravah v Ramsauu odpravlja na nazaj na Norveško. "Že kar malo pogrešam tamkajšnje terene," je dodala Višnarjeva.

Ne spreglejte