Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2009,
13.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 3. 2. 2009, 13.37

8 let, 5 mesecev

Jerman stavi le na smuk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav bo Andrej Jerman nastopil že v sredinem supeveleslalomu, pa ne skriva, da na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru stavi predvsem na smuk, ki bo na sporedu v soboto.

Ob koncu tedna bo minilo natančno deset let od smukaške preizkušnje svetovnega prvenstva v Vailu oziroma Beaver Creeku, kjer je ob zmagoslavju Hermanna Maierja do enajstega mesta "pridrvel" Aleš Brezavšek. Prav napadanje najboljše slovenske moške uvrstitve v smukih svetovnih prvenstev je ena izmed nalog Andreja Jermana, ki bo sicer nastopil že v superveleslalomu, a poudarja, da kakovosten rezultat pričakuje predvsem v najhitrejši disciplini. "Če sklepam po svetovnem pokalu, nas v sredo čaka nekoliko bolj odprt veleslalom," meni Jerman in dodaja, da bo zaradi tega med kandidati za najvišja mesta tudi reprezentančni sotekmovalec Aleš Gorza.

"Smukaško mučenje živali"

Zato pa si "Jerry" veliko več obeta od sobotnega smuka, predvsem zavoljo dobrega občutka po uspešnem kitzbühlskem nastopu. "Vedel sem, da sem dobro pripravljen, morda celo bolje kot v minulih sezonah. A tega žal na tekmi nikakor nisem uspel pokazati. Veseli me, da se mi je odprlo prav pred svetovnim prvenstvom," pravi 30-letni Tržičan, ki pričakuje zahtevno preizkušnjo. "Proga je za gledalce atraktivna, za nas pa po prvih dvajsetih sekundah pravo 'mučenje živali'. Težko je razmišljati o napadu, saj je treba razmišljati predvsem o iskanju linije," pravi najboljši slovenski smukač vseh časov.

In koga Jerman vključuje v krog favoritov? "Če gre soditi po kombinacijskem smuku, je absolutni favorit Bode Miller. Američan nas je namreč 'deklasiral'. A svetovna prvenstva so vselej nepredvidljiva. Spomnite se smuka v Aareju 2007. Tedaj ni Svindala, Hudeca in Järbyna nihče uvrščal v krog favoritov, pa so na koncu prejeli odličja. Tudi tokrat bo podobno. Poleg tega je proga dokaj nenavadna, zato je težko govoriti o favoritih," pravi trenutno 16. smukač sezone.

Ne spreglejte