Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2011,
12.37

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Harrachov

Nedelja, 11. 12. 2011, 12.37

4 leta, 5 mesecev

Janus: Več, kot smo si želeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po tretjem mestu na ekipni tekmi so slovenski "orli" odlično formo potrdili tudi na posamični. Robert Kranjec je nekoliko pokvaril svojo uvrstitev v finalni seriji. Zmaga Nemcu Richardu Freitagu.

Robert Kranjec, ki je po prvi seriji držal tretjo pozicijo, je v finalni nekoliko pokvaril svojo uvrstitev in končal na šestem mestu. Slovenski uspeh je dopolnil Jernej Damjan, ki je z izvrstnim drugim skokom končal na 11. mestu. Peter Prevc je zasedel 21. mesto, Jurij Tepeš pa 27. "Z uvrstitvijo sem zelo zadovoljen. Mogoče je bilo še nekaj rezerve. Šesto mesto je super uvrstitev. Zadovoljen sem s svojimi skoki," je dejal Kranjec in analiziral celotni vikend na Češkem: "Takih uvrstitev nisem pričakoval, sploh pa si jih nisem upal napovedati. Super." Z nasmehom je tekmo končal tudi Damjan, ki je v finalni seriji po odličnem skoku napredoval kar za 17 mest: "Sam si želim le, da bi nadaljeval v tem slogu tudi na naslednjih tekmah, da bi skakal tako dobro, kot sem v Harrachovu. Upam, da se ne bodo pojavila nihanja; trenutno sem res v dobri formi." V finale se ni uspelo uvrstiti Dejanu Judežu, ki je končal na 33. mestu, in Juretu Šinkovcu na 40. mestu.

S slovenskim izkupičkom tako na nedeljski kot na petkovi in sobotni tekmi je bil zadovoljen tudi glavni trener slovenske A-reprezentance Goran Janus. "V finalni seriji smo morda potihoma pričakovali prve posamične stopničke letos, vendar je kljub temu Robi naredil dva solidna skoka. V finalu je sicer na mostu naredil manjšo tehnično napako. Ne glede na to so šesto, peto in ekipno tretje mesto več, kot smo si želeli in lahko ocenimo, da je za nami res super konec tedna," je uvodoma povedal Janus in dodal: "Nedeljska tekma je bila precej zahtevna, a razmere so bile precej poštene za vse skakalce. Vidi se, da se je oblikoval širok krog skakalcev, ki lahko poseže zelo visoko, zato je šesto mesto res odličen rezultat. Pohvalil bi tudi Jerneja za njegov res odličen nastop v finalu."

Tekmo je suvereno dobil Nemec Richard Freitag, drugega mesta se je veselil Avstrijec Thomas Morgenstern in tretjega še en Nemec Severin Freund. Freitag je prišel do svoje prve zmage v svetovnem pokalu, s katero je prekinil niz štirih zaporednih avstrijskih zmag na uvodu v sezono - potem ko je "hat-trick" uspel Andreasu Koflerju, je petkovo tekmo dobil Gregor Schlierenzauer. Nemški skakalec je zmago slavil z 8,5 točke prednosti pred avstrijskim športnikom leta. "To je moja prva zmaga na tej ravni in zato zame res nekaj neverjetnega!" je bil zmage vesel 20-letni nemški skakalec.

Ne spreglejte