SiolNET. Sportal Zimski športi
0,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Hinterstoder, alpska kombinacija (moški)

V kaotičnih razmerah zmagal Pinturault, Martin Čater 13.

0,99

termometer

Alexis Pinturault
Alexis Pinturault je še šestič v karieri osvojil mali kristalni globus. Foto: Gulliver/Getty Images

Zmagovalec alpske kombinacije v avstrijskem Hinterstoderju je Francoz Alexis Pinturault, drugo mesto je zasedel Švicar Mauro Caviezel, tretji pa je bil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Od naših je bil najboljši Martin Čater, ki je bil na koncu 13.

Poleg Čaterja so nastopili še Štefan Hadalin. Ta je tekmo končal na 17. mestu, Klemen Kosi je bil 24., Boštjan Kline pa si je na koncu privozil 33. mesto.

Mali kristalni globus je že šestič v karieri osvojil Pinturault, srebrna medalja za skupni kombinacijski seštevek je pripadla Kildeju, bron pa Avstrijcu Matthiasu Mayerju. Najboljši Slovenec v kombinacijski razvrstitvi je Martin Čater (14. mesto). Deset mest nižje (24. mesto) je končal Klemen Kosi, 25. mesto je pripadlo Štefanu Hadalinu in 33. Mihi Hrobatu, ki v Hinterstoderju zaradi bolečin v hrbtu ni nastopil.

Čater z mešanimi občutki

Martin Čater je bil na tekmi naš najboljši. Martin Čater je bil na tekmi naš najboljši. Foto: Gulliver/Getty Images "Superveleslalomski del tekme mi je dokaj dobro uspel, le v srednjem, strmejšem delu, sem imel težave. Na slalomu pa sem bil premalo napadalen, na ravnino nisem prinesel dovolj hitrosti. Občutki so mešani," je po tekmi povedal 27-letni Celjan Čater, ki je s 13. mestom dosegel svojo drugo najboljšo letošnjo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Aktualni kombinacijski svetovni podprvak Hadalin pa je imel na današnji tekmi višja pričakovanja: "Želel sem si vsaj med najboljših deset. Tako superveleslalomski kot slalomski del se mi ni izšel po pričakovanjih. Le z nekaj odseki na superveleslalomu sem lahko zadovoljen, sicer pa ne."

"Rezultat je glede na dane razmere soliden. Na tekmah, kjer so razmere slabe, z mojo trenutno štartno številko nimam možnosti za preboj na višja mesta. Nekaj rezerv je še, ampak za tistimi specialisti, ki so imeli podobne štartne številke kot jaz sploh nisem veliko zaostal, torej sem na koncu, realno gledano, lahko zadovoljen. Seveda poudarjam, da v kontekstu teh slabših tekmovalnih pogojev," je razmišljal Kosi, še drugi Mariborčan na tekmi, Kline pa je svoj nastop ocenil takole: "Pregrobo sem smučal. Enostavno sem želel preveč, pa se ni izšlo. Na slalomu sem nato odsmučal samo še za trening."

Že na poti v Kvitfjell

Grega Koštomaj Foto: STA "Smučarji so znova nastopili v zelo težkih pogojih. Proga je bila soljena, na srečo pa ni deževalo, čeprav so bile padavine napovedane. Martinov nastop je bil soliden. Žal mi je le njegove napake v ključnem superveleslalomskem delu, kjer je izgubil hitrost za spodnji del. Na zaprto postavljenem ravninskem slalomu v tem trenutku bolje ne zmore. Tudi Štefanov superveleslalom je bil precej boljši kot včerajšnji, slalom pa glede na razmere ocenjujem kot zadovoljiv. Klemen je tekmoval v že zelo slabih razmerah, ki so krojile tekmo, Boštjan pa se danes v supervelelslaomu preprosto ni znašel in je slalom nato odpeljal zgolj kot trening," pa je o nastopih svojih varovancev povedal trener Grega Koštomaj, ki se z ekipo za hitri disciplini zdaj odpravlja v norveški Kviftjell: "V sredo bomo tam trenirali superveleslalom, nato pa nadaljevali po uradnem programu. v četrtek in petek na torej čakata smukaška treninga in nato za vikend še tekmi, smuk in superveleslalom."

Razmere v Hinterstoderju so bile zelo spomladanske. Organizatorjem je nagajal tudi dež, tako da je bila proga zelo mehka. V ponedeljek je na tem prizorišču na sporedu še veleslalom, kjer bo visoka mesta lovil Žan Kranjec.

Federica Brignone Sportal Alpska kombinacija je odpovedana, Brignonejeva že lastnica malega globusa

Hinterstoder, alpska kombinacija, slalom:

 

Hinterstoder, alpska kombinacija, superveleslalom:

 

Svetovni pokal, skupno (34/43):

  1. Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 1082

  2. Alexis Pinturault (Fra)       1048

  3. Henrik Kristoffersen (Nor)     981

  4. Matthias Mayer (Avt)           816

  5. Vincent Kriechmayr (Avt)       776

  6. Beat Feuz (Švi)                742

  7. Mauro Caviezel (Švi)           633

  8. Kjetil Jansrud (Nor)           625

  9. Thomas Dressen (Nem)           570

 10. Dominik Paris (Ita)            556

...

 15. Žan Kranjec (Slo)              425

 49. Štefan Hadalin (Slo)           152

 75. Martin Čater (Slo)              93

 91. Klemen Kosi (Slo)               60

108. Miha Hrobat (Slo)               37

125. Boštjan Kline (Slo)             23

 

Alpska kombinacija (3/3), končno:

 1. Alexis Pinturault (Fra)         280

 2. Aleksander Aamodt Kilde (Nor)   172

 3. Matthias Mayer (Avt)            140

 4. Riccardo Tonetti (Ita)          140

 5. Loic Meillard (Švi)             139

 6. Victor Muffat-Jeandet (Fra)     124

 7. Kjetil Jansrud (Nor)            112

 8. Mauro Caviezel (Švi)             80

 9. Pavel Trihičev (Rus)             76

10. Ryan Cochran-Siegle (ZDA)        70

...

14. Martin Čater (Slo)               60

24. Klemen Kosi (Slo)                26

25. Štefan Hadalin (Slo)             25

33. Miha Hrobat (Slo)                10

...

Preberite še:

Vincent Kriechmayr Sportal Avstrijci proslavljajo, Kilde po padcu izgubil rdečo majico Nina Ortlieb Sportal Nina Ortlieb do krstne zmage, Ilka znova preskromno #foto hint Sportal Bianca prestavila program smučarjev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin