Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 11. 2018,
9.14

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Žak Mogel Wisla Gorazd Bertoncelj Peter Prevc Peter Prevc

Četrtek, 8. 11. 2018, 9.14

5 let, 5 mesecev

Bertoncelj razkril šest od sedmih skakalcev

V slovenskem taboru pred uvodom sezone le še ena neznanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Gorazd Bertoncelj | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Do začetka jubilejne, 40. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je le še dober teden dni, v slovenskem taboru pa ostaja le še ena neznanka. Glavni trener reprezentance Gorazd Bertoncelj je razkril šest skakalcev od sedmih, ki bodo skakali na Poljskem. 

Peter Prevc
Sportal Začetek sezone brez Petra Prevca

Slovenija bo v Wisli na Poljskem lahko nastopila s polno kvoto sedmih skakalcev, saj je s spodbudnimi predstavami na celinskem pokalu za dodatno mesto poskrbel Žak Mogel.

Glavni trener A-reprezentance Gorazd Bertoncelj je s sodelavci po treningih na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu, medtem ko jim jo je v Innsbrucku zagodlo vreme, že sporočil šest imen, ki bodo branila barve Slovenije na uvodnih preizkušnjah na Poljskem v Wisli. To so Jernej Damjan, Anže Semenič, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žak Mogel in Bor Pavlovčič. Ime sedmega skakalca bo znano tik pred četrtkovim odhodom na Poljsko, v ožjem izboru pa so trije skakalci.

Podobno kot lani bo tudi letos Wisla prizorišče debija v svetovnem pokalu za enega Slovenca. Lani je bil to Zajc, letos pa Mogel.

Žak Mogel bo v Wisli, če bo vreme dopuščalo, dočakal debi v svetovnem pokalu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Žak Mogel bo v Wisli, če bo vreme dopuščalo, dočakal debi v svetovnem pokalu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Opravili osem kakovostnih enot treninga

"V Nemčiji smo na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu skupaj opravili osem zelo kakovostnih enot treninga na skakalnici. Pred tem smo trenirali še na keramični smučini v Innsbrucku, kjer smo želeli skakati tudi v teh dneh, a nam žal vremenske razmere tega niso dopuščale in smo se predčasno vrnili domov. Skupaj imajo fantje nekaj manj kot 50 skokov na ledeni smučini, če bodo pogoji dopuščali, pa bomo pred odhodom na prve tekme v Wislo opravili še kakšen trening, morda tudi v Planici," je ob imenovanju šesterice za Wislo po navedbah Smučarske zveze Slovenije povedal Bertoncelj.

Peter Prevc bo najverjetneje izpustil še kakšno postajo več kot Wislo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Peter Prevc bo najverjetneje izpustil še kakšno postajo več kot Wislo. Foto: Grega Valančič/Sportida

S Prevcem ne bodo tvegali

Ta se je še enkrat dotaknil položaja Petra Prevca, ki bo na prvi letošnji nastop še malce počakal. "V Wisli nočemo tvegati. Skakalnica je bila lani tam slabo pripravljena, tekmovalci so imeli težave pri doskoku, poleg tega je tam tudi precej vetra. Zadnje tri tedne tudi Poljaki ne morejo trenirati doma, saj vseskozi premočno piha," je dodal Bertoncelj, ki ga ognjeni krst na tekmah svetovnega pokala v vlogi glavnega trenerja čaka prihodnji petek s kvalifikacijami za nedeljsko posamično preizkušnjo. V soboto se bo 40. sezona uradno začela z ekipno tekmo pod žarometi, v nedeljo pa sledi posamična tekma.

Po Poljski Finska

Sezona se bo v Wisli začela v petek, 16. novembra, ko bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto sledi ekipna tekma, v nedeljo pa posamična. Karavana se bo nato preselila v Kuusamo, kjer se bodo skakalci med 23. in 25. novembrom pomerili na dveh posamičnih tekmah, na začetku decembra pa bodo preizkušnje v Nižnem Tagilu.

Spored svetovnega pokala v Wisli:

Petek, 16. november
18.00 kvalifikacije

Sobota, 17. november
16.00 ekipna tekma

Nedelja, 18. november
15.00 posamična tekma

Preberite še:

Stefan Kraft
Sportal Avstrijci pohiteli, izkušeni povratnik bo moral še počakati

 

Ne spreglejte