Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
6. 11. 2014,
14.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Gracer tek na smučeh

Četrtek, 6. 11. 2014, 14.28

8 let

Da bodo le imeli pravo hitrost

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi trener slovenskih tekačev na smučeh Marko Gracer je zadovoljen s pripravljenostjo svojih varovancev, a poudarja, da je zelo pomemben del priprav še pred njimi.

Najboljši slovenski tekači na smučeh se odpravljajo na priprave v Skandinavijo, kjer bodo na snegu poskušali odpraviti še zadnje pomanjkljivosti. Trenutne snežne razmere v Skandinaviji so slabe, vendar v slovenski reprezentanci upajo, da jim bo v prihodnjih dneh nebo namenilo nekaj snežink in da se bodo lahko v miru pripravljali na začetek sezone.

Forma je dobra, a čakajo na sneg

Po besedah prvega reprezentančnega trenerja Marka Gracerja so njegovi varovanci dobro pripravljeni. "Če formo primerjam s preteklo sezono, smo na isti, če ne celo na višji ravni. Seveda je treba vse skupaj presneti v tekmovalno sezono. V zadnjih treh tednih bo treba delati na hitrosti. Želimo si, da se zadnji treningi opravijo na snegu, vendar trenutne razmere niso najboljše, saj nam vremenska napoved tega ne zagotavlja. Vedeti je treba, da se na podlagi tega lahko kaj hitro izgubijo vsi občutki in pripravljenost," je sprva povedal prvi mož reprezentance.

Dozdajšnje treninge so najboljši tekmovalci kakovostno opravili. V prihodnjih dneh pa bodo zagotovo pogledovali v nebo in upali na sneg. V nasprotnem primeru se začetek sezone ne bi odvijal po njihovih željah. "Prihaja obdobje, ko je treba pri vsakem posamezniku dodati tisto, kar mu še manjka. Posvetiti se moramo treningu na smučeh, saj smo letos na snegu trenirali razmeroma malo. Pravzaprav smo trenirali le na ledeniku, kjer zaradi višine ni mogoče delati na hitrosti. Če nam zadnjega obdobja ne uspe izpeljati, kot moramo, se nam lahko zgodi, da bomo na tekmah bistveno prepočasni. Tega si vsekakor ne želimo."

Veseli me, da so podpisali pogodbe

Sneg pa ni edina težava, s katero se ubadajo v slovenski reprezentanci. Že nekaj časa je jasno, da se Smučarska zveza Slovenije spopada s finančnimi težavami, zapuščajo jih tudi nekateri sponzorji. Gracer se strinja, da bodo morali čarati, da bodo sezono spravili pod streho. "Imamo kar nekaj težav, vendar drugega izhoda nimamo. To je stvar, ki jo moramo rešiti v pristojnih organih znotraj panoge. Vsekakor nas čaka kakšno zmanjšanje, temu se bo treba prilagoditi. Pri fantih kakšnih množičnih nastopov na tekmah svetovnega pokala ne moremo pričakovati," je razlagal Gracer, ki tekmovalcev ne želi obremenjevati s tovrstnimi težavami, a včasih stvari pridejo tudi do njih.

"Trudimo se, da se tekmovalci ne obremenjujejo s temi zadevami, vendar se jih včasih dotaknejo, saj drugače ne gre. Seveda imamo lahko pri strokovnem delu le še dodatne težave. Veseli me, da so podpisali pogodbe, tako da gredo lahko v miru v novo sezono. Lahko bi imeli hude težave, če bi se morali ukvarjati še s tem."

Ne spreglejte