Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
27. 10. 2015,
19.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anna Fenninger

Torek, 27. 10. 2015, 19.44

7 let, 12 mesecev

Anna Fenninger že odšteva

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstrijska smučarska zvezdnica Anna Fenninger je po sredini operaciji hudo poškodovanega desnega kolena že zapustila bolnišnico in se ozrla proti sezoni 2016/17.

Medtem ko si avstrijska smučarska javnost še ni opomogla od novice o poškodbi Anne Fenninger, je dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala že zapustila zasebno kliniko Hochrum pri Innsbrucku. Tam so ji preteklo sredo vsega nekaj ur po padcu ob veleslalomskem treningu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom operirali poškodovano desno koleno.

Zaradi strganih križnih in stranskih vezi ter poškodovanega meniskusa je bilo sicer že takoj po prvem pregledu jasno, da je zanjo sezona 2015/16 končana še pred pravim začetkom. Po prvih ocenah pa bo morala Avstrijka na prvi snežni trening počakati kar devet mesecev.

Še 361 dni do Söldna

Ob odhodu Fenningerjeve v domačo nego ni nobenega dvoma o tem, da ima 26-letna olimpijska prvakinja dovolj moči in motivacije za smučarsko vrnitev. Svojim navijačem je namreč prek spletnega omrežja Facebook namignila, da že odšteva dneve do prve tekme. Do Söldna 2016 jih je ostalo še 361. Do takrat pa solnograško šampionko čaka zahtevna rehabilitacija, ki bo potekala pod skrbnim zdravniškim nadzorom.

"To je moj prvi mejnik na poti vrnitve – slovo od bolnišnice. Velika hvala doktorju Hoserju in ekipi klinike za skrb ter za to, da se znova smejim," je zapisala zmagovalka 14 tekem svetovnega pokala, za katero je čustveno izjemno naporno leto. Zaznamovala sta ga oster boj s Tino Maze za veliki globus in javni spor z vodstvom avstrijske smučarske zveze.

Nov udarec za Avstrijce

Medtem ko je Fenningerjeva posejala seme optimizma, pa se reprezentančni osip pri naših severnih sosedih ne umirja. Naslednja "žrtev" priprav je 28-letni smukač Joachim Puchner, ki je zaradi poškodbe desnega kolena pav tako že prečrtal sezono 2015/16. Na seznamu poškodovanih mu poleg Fenningerjeve družbo dela še Stefanie Moser. Še krepko daljši pa je seznam svežih avstrijskih upokojencev. Tekmovalne smuči so namreč v zadnjih tednih drug za drugim odložili Benjamin Raich, Kathrin Zettel, Nicole Hosp, Mario Matt, Andrea Fischbacher, Regina Mader Sterz in Alexandra Daum.

Ne spreglejte