Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
4. 8. 2020,
12.53

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Natisni članek

tenis Maria Sakkari

Torek, 4. 8. 2020, 12.53

3 leta, 8 mesecev

Z dekleti se ne more objemati

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Maria Sakkari | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ni manjkalo veliko, da bi grška teniška igralka Maria Sakkari v obdobju epidemije novega koronavirusa zamenjala šport. Njen kondicijski trener je menil, da bi bila na atletskih stezah zelo uspešna. Med drugim je razkrila, da je pogrešala teniške nasprotnice.

Dvajseta igralka sveta je tako pogrešala tekmovanja, da je po petmesečni prekinitvi igranja tenisa razmišljala o zamenjavi športa. V primeru, da se teniška sezona ne bi nadaljevala, bi se preizkusila na atletskih stezah.

"Če bi bila turneja odpovedana, bi na državnem prvenstvu tekmovala v teku na 100 metrov," je grška teniška igralka razlagala novinarjem pred turnirjem v Palermu, ki je prvi uradni turnir po izbruhu koronavirusa.

"Grško državno prvenstvo se začne 8. avgusta. S kondicijskim trenerjem sva se šalila, ampak sama pri sebi sem potrebovala tekmovanja. Pojavljale so se govorice, da bo teniška turneja odpovedana, zato sem razmišljala, da bi našla nekaj drugega," je priznala 27-letna športnica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stay strong. Be positive 🔑 @adidas

A post shared by Maria Sakkari (@sakkattack7) on

Lahko bi prišla do finala

Razkrila je, da zelo hitro teče. Zavedala se je, da ne more zmagati, ampak je o tem pravzaprav razmišljala: "Lahko tečem 12,7 sekunde brez prave obutve in brez štartnih blokov. Moj kondicijski trener, ki je specialist za tek, mi je rekel, da bi, če bi trenirala, lahko prišla do finala."

Vzrok za domislico je bilo dejstvo, da je po prihodu domov večino časa preživela na atletski progi. Tenis je začela igrati 4. maja, pred tem je veliko trenirala na prostem. "Veliko sem tekla. Mislim, da še nikoli nisem toliko tekla," je dejala.

Že od dvanajstega leta ni bila toliko doma

Maria skoraj ne pomni, kdaj je nazadnje toliko časa preživela doma. "Že od 12. leta nisem bila doma pet mesecev skupaj. Bilo je res lepo, ampak čez nekaj časa sem si želela potovati in biti v akciji. Videla sem svoje prijatelje, imela sem nekaj tednov prosto in uživala s svojo družino. Preživela sem čas s svojimi, ampak sem pogrešala tenis."

"Edina oseba, ki sem jo srečala ta mesec, je bila Donna Vekić. Srečali sva se v Monte Carlu. Z dekleti se zdaj ne objemamo, ampak se pozdravimo le s pestmi. Čudno je. Navajene smo, da se vidimo vsak teden, zdaj pa se nismo videle pet mesecev," je še povedala Sakkarijeva, ki je do zdaj osvojila en turnir serije WTA.

Maria Sakkari | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Turnir v Palermu je končala v prvem krogu

Maria Sakkari je na turnirju v Palermu, kjer je bila postavljena kot tretja nosilka, izgubila že v uvodnem krogu. Od nje je bila boljša Kristina Pliškova, trenutno na 69. mestu svetovne lestvice.

Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan preskočila tudi tretjo oviro in se uvrstila na turnir v Palermu
Andy Murray
Sportal Andy Murray se ne misli odpovedati OP ZDA
Robi Cokan
Sportal Slovenski trener iz Palerma: Ni nobene panike
Ne spreglejte