Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2019,
16.04

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

teniški globus

Nedelja, 6. 1. 2019, 16.04

5 let, 4 mesece

teniški globus, 6. januar

Slovenci nadaljujejo slabe predstave v začetku sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Aljaž Bedene | Aljaž Bedene je bil v Sydneyju prvi nosilec kvalifikacij. Proti Špancu Guillermu Garcii Lopezu je dobil prvi niz s 7:5, drugega izgubil 4:6, v tretjem pa je imel dve zaključni žogici. | Foto Gulliver/Getty Images

Aljaž Bedene je bil v Sydneyju prvi nosilec kvalifikacij. Proti Špancu Guillermu Garcii Lopezu je dobil prvi niz s 7:5, drugega izgubil 4:6, v tretjem pa je imel dve zaključni žogici.

Foto: Gulliver/Getty Images

Slovenske teniške igralke in igralci nadaljujejo s slabimi predstavami na začetku nove sezone. V kvalifikacijah za turnir v Sydneyju sta izpadla tako Aljaž Bedene kot Tamara Zidanšek. Slovenijo bo tako zadnji teden pred prvim grand slamom sezone med posameznicami zastopala le Dalila Jakupovič, ki jo v Hobartu čaka Kirsten Flipkens iz Belgije.

Aljaž Bedene je bil v Sydneyju prvi nosilec kvalifikacij. Proti Špancu Guillermu Garcii Lopezu je dobil prvi niz s 7:5, drugega izgubil 4:6, v tretjem pa je imel dve zaključni žogici. Obe je zapravil in 105. igralec na svetu iz Španije se je v podaljšani igri s 7:4 prebil v drugi krog in kasneje na glavni turnir.

Tamara Zidanšek se je v uvodnem krogu kvalifikacij srečala s prvo nosilko Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič in izgubila s 4:6, 1:6. Belorusinja se je suvereno uvrstila v glavni žreb, potem ko je v drugem nastopu s 6:1 in 6:0 premagala aktualno olimpijsko prvakinjo Monico Puig iz Portorika, ki pa je na turnir napredovala kot srečna poraženka.

V Sydneyju bosta slovenske barve med dvojicami zastopali Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Velenjčanka bo moči vnovič združila z Američanko Raquel Ataweo (v prvem krogu ju čakata prvo nosilki Dabrowski/Xu), Koprčanka pa bo zaigrala s Španko Jose Mario Martinez Sanchez, s katero je v zadnjih dveh sezonah osvojila dva turnirja WTA (Tokio, Mallorca). Sta tretji nosilki, v prvem krogu pa se bosta pomerili z domačinkama Priscillo Hon in Aljo Tomljanovic.

Preberite še:

Kei Nišikori
Sportal Japonec prekinil črni niz v finalih. V deseto gre v rado!
Roger Federer
Sportal Samo da je prišel, je zaslužil več kot milijon #video
Aryna Sabalenka
Sportal Anderson po hudem boju strl Karlovića, Sabalenka slavila na Kitajskem

 

Ne spreglejte