Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2019,
11.25

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

2

Natisni članek

WTA ATP Andreja Klepač Mike Urbanija ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open teniški globus

Torek, 13. 8. 2019, 11.25

4 leta, 8 mesecev

Teniški globus, 12. avgust

Klepačeva dobro začela turnir v Cincinnatiju, konec za Srebotnikovo, v Portorožu štirje domači izpadi #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

2

Tom Kočevar Dešman | Prvi dan glavnega turnirja challenger Zavarovalnica Sava v Portorožu so izpadli štirje slovenski predstavniki. Zmagi je bil najbližje Tom Kočevar Dešman. | Foto Grega Valančič/Sportida

Prvi dan glavnega turnirja challenger Zavarovalnica Sava v Portorožu so izpadli štirje slovenski predstavniki. Zmagi je bil najbližje Tom Kočevar Dešman.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Uvodni dan glavnega turnirja challenger Zavarovalnica Sava v Portorožu so izpadli štirje slovenski predstavniki. Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je uspešno začela nastope v dvojicah na turnirju WTA v Cincinnatiju, Katarina Srebotnik pa je obstala že v 1. krogu.

Andy Murray
Sportal Andy Murray izgubil in opustil misel na OP ZDA

Najbližje slovenski zmagi v Portorožu je bil Tom Kočevar Dešman, ki je proti Srbu Miljanu Zekiću serviral za zmago in imel dve zaključni žogi v drugem nizu, nato pa izgubil s 6:4, 6:7 (6) in 3:6. Dvoboj je trajal dve uri in 25 minut, končal pa se je dvajset minut do ene ure zjutraj. Še pred polnočjo je 29-letni Ljubljančan, 665. na lestvici ATP, serviral za zmago pri 6:5 v drugem nizu, nato pa imel v podaljšani igri prednost 6:4.

Kočevar Dešman: Zmago sem zapravil v podaljšani igri

"Škoda, saj sem čutil, da sem bil boljši in da bi moral zmagati. Če zdaj zavrtim čas nazaj, vem, da sem zmago zapravil v podaljšani igri. Nisem zadel prvega servisa ... Izgubil sem proti slabšemu nasprotniku, to me najbolj boli, veseli pa me, da sem na svojem šele tretjem turnirju letos prikazal dober tenis proti več kot dvesto mest višje postavljenemu igralcu," je po porazu povedal Tom Kočevar Dešman.

Sven Lah je izgubil proti Aldinu Setkiću. | Foto: Grega Valančič/Sportida Sven Lah je izgubil proti Aldinu Setkiću. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pred njim so izpadli še Sven Lah, ki ni bil kos Aldinu Setkiću iz BiH (6:4, 6:3), Mike Urbanija, ki je moral premoč priznati Rusu Artemu Dubrivniju (6:3, 6:4), ter Nik Razboršek, ki je v treh nizih izgubil proti Francozu Antoinu Cornutu Chauvincu (6:4, 3:6, 6:4).

Fotogalerija, Zavarovalnica Sava Slovenia Open, 1. krog (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 32

Klepačeva preskočila prvo oviro

Andreja Klepač je v Cincinattiju osma nosilka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač je v Cincinattiju osma nosilka. Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je uspešno začela nastope v dvojicah na turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,9 milijona dolarjev. Klepačeva je v paru s Čehinjo Lucie Hradecko, s katero sta osmi nosilki, s 7:5 in 6:3 premagala nemško dvojico Julia Görges - Angelique Kerber. Medtem pa je Katarina Srebotnik obstala že v 1. krogu. 

Klepačeva in Hradecka se bosta v drugem krogu Cincyja pomerili z boljšim parom iz dvoboja med ameriško - kitajsko dvojico Raquel Atawo - Xinyun Han ter ukrajinsko - latvijsko navezo Ljudmila Kičenok - Jelena Ostapenko.

Srebotnikova pa je nastope v Cincinnatiju začela v paru z Belorusinjo Lidijo Marozavo. V uvodnem nastopu je slovensko - beloruski par izgubil proti avstralsko - ameriški navezi Monique Adamczak - Kaizlyn Christian, ki je slavila zmago s 6:2 in 7:5.

Zavarovalnica Sava Slovenia Open, 1. krog, slovenski nastopi:

Artem Dubrivny (RUS/487.) : Mike Urbanija (SLO/1069.) 6:3, 6:4
Aldin Šetkić (BIH/544.) : Sven Lah (SLO/1345.) 6:4, 6:3
Antoine Cornut Chauvinc (FRA/453.) : Nik Razboršek (SLO/456.) 6:4, 3:6, 6:4
Tom Kočevar Dešman (SLO/665.) : Miljan Zekić (SRB/432) 6:4, 6:7 (6) in 3:6.

Cincinnati:

 
 
 
 
Ne spreglejte