Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
20. 8. 2018,
0.48

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

2

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Simona Halep Kiki Bertens teniški globus

Ponedeljek, 20. 8. 2018, 0.48

5 let, 8 mesecev

Teniški globus, 19. avgust

Novak Đoković v Cincinnatiju Federerja spravil na kolena in spisal zgodovino

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

2

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je v finalu turnirja serije masters v Cincinnatiju premagal Rogerja Federerja (6:4, 6:4) in tako postal prvi igralec, ki je osvojil vseh devet turnirjev serije masters. Pred tem sta na igrišče stopili Simona Halep in Kiki Bertens, kjer je slavila zadnja. 

Finale, ki si so ga ljubitelji tenisa lahko le želeli. Po 31 mesecih sta se znova pomerila drugi nosilec turnirja Roger Federer in Novak Đoković. To je bil zanju že 46. medsebojni dvoboj, ki ga je na koncu dobil Novak Đoković. Srb je za zmago nad Švicarjem potreboval le eno uro in 25 minut, s to zmago pa je postal eden glavnih favoritov za letošnjo zmago na OP ZDA, zadnjem turnirju za grand slam.

"Za mano so težki časi"

"To je zame zelo poseben trenutek, potem ko sem prvič zmagal na turnirju v Cincinnatiju. Za mano so zelo težki časi. Imel sem poškodbo, bil nekaj časa odsoten z igrišč in imel tudi operacijo. Zdi se mi neverjetno, da sem se vrnil na to raven," je po zmagi povedal Đoković, ki se je na lestvici ATP povzpel na šesto mesto.

To je bil zanju že 46. medsebojni dvoboj, skupni izid v zmagah pa je 24:22 za Beograjčana. V prvem nizu je bila odločilna sedma igra, ko je Novaku uspel "break" in je prvi niz dobil po vsega 37 minutah in z izidom 6:4.

Drugi niz je bil še bolj zanimiv, kjer smo videli več odvzemov servisa. Prvemu je že v drugi igri uspelo Federerju, ki je povedel z 2:0. A veselje švicarskih navijačev ni dolgo trajalo. Đokoviću je že v naslednji igri uspel nov odvzem servisa in tako je izničil prednost Baselčana. Tudi v drugem nizu je bila odločilna sedma igra. Novaku je znova uspel "break" in tega vodstva ni izpustil iz rok. V deseti igri je izkoristil prvo žogo za zmago in na koncu zasluženo slavil turnir v Cincinnatiju. Prvič v karieri.

Kiki Bertens | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kiki Bertens do prve lovorike na trdi podlagi

Pred njima sta na osrednje igrišče stopili Simona Halep, prva igralka sveta, in Nizozemka Kiki Bertens, trenutno 17. igralka sveta. Dvoboj je na koncu po treh nizih dobil Kiki Bertens. Ta je slavila z izidom 2:6, 7:6(6), 6:2. Zanjo je bilo prvič, da je premagala prvo igralko sveta, prav tako pa je to njena prva zmaga na trdi podlagi.

Novak Đoković
Sportal Federer pred finalom z Đokovićem: To bo še zanimivo

 

Roger Federer
Sportal Đoković in Federer za krono Cincinnatija, Srb lahko spiše zgodovino
Sportal Sodnik razjezil Federerja: Ne govori mi, da je nisi slišal #video
Ne spreglejte