Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2011,
10.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Katarina Srebotnik Roland Garros

Natisni članek

Četrtek, 2. 6. 2011, 10.54

8 let, 3 mesece

Srebotnik: Finale ne pomeni dosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na odprtem prvenstvu Francije v tenisu je Katarina Srebotnik v paru s Srbom Nenadom Zimonjićem v finalu izgubila proti ameriški dvojici Scott Lipsky/Casey Dellacqua.

Srebotnikova in Zimonjić sta bila favorita in prva nosilca turnirja, Srebotnikova pa je v mešanih parih Roland Garros osvojila že trikrat (1999, 2006, 2010). V tokratnem finalu je slovensko-srbska naveza v prvem nizu izgubila podaljšano igro, v drugem nizu pa je naredila dva brejka in izenačila rezultat. Zmago je nato odločila super podaljšana igra, v kateri sta Srebornikova in Zimonjić povedla že s 4:2, na koncu pa vseeno izgubila obračun.

"Zelo sva razočarana. Vse do finala sva igrala dobro, tokrat pa očitno ni bil najin dan. Zimonjićev poraz v polfinalu moških dvojic nekaj ur pred finalom je pustil posledice, kar je vplivalo na oba. Imela sva svoje priložnosti tako v prvem nizu kot tudi v super podaljšani igri, ki pa jih nisva izkoristila. Tekmeca sta bila preprosto boljša. Ko osvojiš že toliko turnirjev, upravičeno štartaš na naslov in ti finale ne pomeni kaj dosti," je po dvoboju dejala Katarina Srebotnik, ki ji je skupaj z Zimonjićem pripadlo 50.000 evrov. Zmagovalca sta prejela dvakrat večji ček.

Srebotnikova bo skupaj s Čehinjo Kveto Peschke čez dober teden dni nastopila na turnirju WTA v Eastburnu. Kmalu se ji bo nova priložnost za zmago na turnirju za grand slam ponudila v slovitem Wimbledonu, kjer bo spet ena izmed favoritinj tako v ženskih kot mešanih dvojicah.

Ne spreglejte