Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
17. 10. 2014,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Serena Williams Singapur

Petek, 17. 10. 2014, 10.43

8 let

Serena Williams vendarle prispela v Singapur

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Teniška igralka Serena Williams je vendarle prispela v Singapur, potem ko je bilo kar nekaj časa v zraku vprašanje, ali bo Američanka sploh igrala na finalnem turnirju.

Serena je na Twitterju objavila fotografijo, ko je prispela na v Singapur. Dvomov o njenem igranju na finalnem turnirju tako ni več. Američanka je morala v letošnji sezoni zaradi poškodb ali preutrujenosti kar nekajkrat predati dvoboj. Nazadnje je morala zaradi poškodbe levega kolena predati dvoboj na turnirju v Pekingu, kjer tudi sama podvomila o svojem nastopu v Singapurju. "Mislim, da ne bi bilo pametno, če bi igrala v Singapurju. Tako trenutno čutim, bom pa videla, kako se bodo stvari razvijale," je po predaji v Pekingu povedala Serena, ki je morala dvoboj prav tako predati v Wimbledonu in Wuhanu.

Vsekakor je njen prihod na prizorišče dober znak, vendar je vprašanje, ali je zares v tako dobri formi, da se bo lahko merila s preostalimi tekmovalkami, ki bodo zagotovo vse moči usmerile v finalni turnir. Seveda pa 33-letne teniške igralke nikakor ne gre odpisati.

Lovila bo svojo peto lovoriko

Serena Williams je zmagala na zadnjih treh finalnih turnirjih, ki se jih je udeležila v letih 2009, 2012 in 2013. Zmagala je tudi na svojem uvodnem nastopu leta 2001, dvakrat pa se je prebila v finale. V njen prid pa govori tudi medsebojna statistika njenih morebitnih nasprotnic na finalnem turnirju. Od nje lahko pričakujemo le dvoje – ali bo osvojila še peto lovoriko ali pa bo morala prekiniti tekmovanje.

Serena je pred dnevi dosegla še en mejnik v svoji že tako bogati karieri. Potem ko je na vrhu lestvice WTA že 210. teden, je na četrtem mestu zamenjala Švicarko Martino Hingis. Na lestvici, ki jo vodijo od leta 1975, je na prvem mestu Nemka Steffi Graf, ki je bila na vrhu neverjetnih 377 tednov.

Ne spreglejte