Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
21. 4. 2014,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roger Federer Monte Carlo Stanislas Wawrinka Rafael Nadal

Ponedeljek, 21. 4. 2014, 17.08

8 let

Roger Federer odhaja domov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po mnenju mnogih je Roger Federer na nedeljskem finalu zapravil eno največjih priložnosti, da prvič v svoji karieri osvoji turnir v Monte Carlu. Tokrat mu je lovoriko odvzel Stanislas Wawrinka.

Eden najboljših igralcev vseh časov Roger Federer je igral že svoj četrti finale na turnirju v Monte Carlu. V prvih treh poskusih je bil v finalu zmeraj boljši kralj peska Rafael Nadal. Potem ko je Špancu letos spodletelo že v četrtfinalu, kjer je bil od njega boljši David Ferrer, je bilo jasno, da ima Švicar eno lepših priložnosti, da končno osvoji ta turnir.

A tudi tokrat se mu ni izšlo. Načrte mu je prekrižal rojak Stanislas Wawrinka, ki v letošnji sezoni igra svoj najboljši tenis. "Raven svoje igre je skozi dvoboj dvigoval. Skušal sem izvajati pritisk nanj, a očitno to ni bilo dvoboj," je po dvoboju povedal Federer.

Še pred finalom sta trenirala skupaj

Igralca sta tudi zelo dobra prijatelja in več kot desetletje igrata skupaj v igri dvojic, tako da se res poznata do potankosti in med njima praktično ni nobenih skrivnosti. Celo pred nedeljskim finalom sta trenirala skupaj. 32-letni Federer je velikodušno priznal, da je vesel za zmago Stana, seveda pa ob tem ostaja nekaj grenkega priokusa.

"To je bil en od finalov, na katerem bi lahko zmagal, vendar je bil na koncu boljši Stan. Mislim, da si je tokrat on bolj zaslužil zmago. To je velika zmaga zanj, potem ko je dobil prvi grand slam na OP Avstralije, zdaj pa je dobil še svoj prvi turnir serije masters. Vesel sem za njegove uspehe."

Štiri finala in le ena zmaga

Zagotovo so rezultati Baselčana bistveno boljši kot lani, a v oči bode dejstvo, da je v letošnji sezoni igral v štirih finalih, zmagal pa je le na enem. Zmago si je priigral na turnirju v Dubaju. Zadnji velik uspeh seže v leto 2012, ko je zmagal na turnirju masters v Cincinnatiju. "Želim si, da bi osvojil še drugi turnir v letošnji sezoni, saj sem bil kar nekajkrat blizu. Moj naslednji cilj je, da enkrat na turnirju pridem do konca. Kljub vsemu pa sem vesel, da se je moja sezona na pesku začela tako uspešno."

V zadnjem obdobju je imel četrti igralec sveta precej naporen urnik, saj je poleg rednih turnirjev igral tudi v četrtfinalu Davisovega pokala proti Kazahstanu. Mogoče ga je v nedeljskem finalu izdala tudi izčrpanost.

"Odhajam domov. Moram se odpočiti. Zadnji mesec je bil zame zelo naporen. Čutim utrujenost in potreben sem spanca," je povedal Roger, ki pravi, da je morda ravno izčrpanost odločila finale v Monte Carlu.

Ne spreglejte