Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
29. 6. 2014,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal Wimbledon

Nedelja, 29. 6. 2014, 9.47

8 let

Rafael Nadal: Streha ni pomembna

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Teniški igralci imajo v Wimbledonu že po pravilu v nedeljo prost dan. Premor bo prišel prav tudi Rafaelu Nadalu in Rogerju Federerju, ki sta se zlahka uvrstila v osmino finala.

Španec je v tretjem krogu po štirih nizih premagal Kazahstanca Mihaila Kukuškina. Prvi niz je Nadal izgubil po podaljšani igri, v nadaljevanju igre pa je "kralj peska" prestavil v višjo prestavo in naslednje tri nize dobil gladko z izidom 6:1.

"Wimbledon je del zgodovine našega športa. Ljudje lahko ljubijo ali pa sovražijo igro na travi, vendar vsak, ki je zaigral tukaj lahko potrdi, da je to mesto nekaj posebnega," je najprej povedal prvi igralec sveta in se pozneje ozrl še na svoje dozdajšnje dvoboje.

"Fizično se zelo dobro počutim, kar je zame najbolj pomembno. Vse moje dvoboje sem zaključil z boljšo igro, kot sem jih začel. Moja igra je bila zelo agresivna in vesel sem, da se uvrstil v drugi teden turnirja," je še povedal Španec, ki se sprva ni strinjal, da so zaprli streho na osrednjem igrišču, pozneje je bilo to nujno potrebno, saj je večji del nad igrišči All England Cluba deževalo.

"V prvem nizu se nisem najbolj strinjal, da je bila streha zaprta (smeh). Iskreno, ali igram pod odprto ali zaprto streho zame ne predstavlja nobene razlike," je še povedal Rafa, ki se lahko v polfinalu lahko sreča s sedemkratnim zmagovalcem Wimbledona Rogerjem Federerjem.

Federer: Sem in tja čutim manjše bolečine

Tudi Švicar je v tretjem krogu turnirja zlahka opravil s svojim nasprotnikom. Tokrat je pod hladno prho poslal Santiaga Giralda, katerega je premagal v treh nizih. " V prvih dveh nizih sem igral zelo dobro, v tretjem nizu sem imel nekaj težav, ki sem jih pozneje v dvoboju uspešno odpravil. Lani sem v Wimbledonu izgubil v 2. krogu, letos igram popolnoma drugače in očitno deluje," je zadovoljno razlagal Federer, ki ima seboj tudi svojo družino.

"Fizično se počutim dobro, sem in tja čutim manjše bolečine, vendar ni nič resnega. Zdaj si želim in upam, da bo v nedeljo lepo vreme, da bom lahko z svojo družino preživel nekaj prostega časa," je še novinarjem v Londonu povedal, Federer, ki je nazadnje na sveti travi zmagal leta 2012.

Ne spreglejte