Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
24. 1. 2014,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Stanislas Wawrinka

Petek, 24. 1. 2014, 14.11

8 let

Rafael Nadal: Preveč je govora o rani na roki

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španski teniški igralec Rafael Nadal se je uvrstil v veliki finale OP Avstralije. Po polfinalu je domov poslal Rogerja Federerja, v finalu ga čaka Stanislas Wawrinka.

Izenačen tenis smo gledali le v prvem nizu, v drugem in tretjem nizu pa smo lahko videli prevlado Nadala, ki je dvoboj dobil po treh nizih. Za Španca je to tretja uvrstitev v finale OP Avstralije. Skupni izid v medsebojnih dvobojih je 23:10 za Nadala. Federer Španca na turnirjih za grand slam ni premagal že vse od leta 2007, ko je zmagal v finalu Wimbledona.

Znova je bilo veliko pozornosti namenjene poškodbi na levi dlani, s katero Nadal drži lopar. Prvi igralec sveta je po prvi igri drugega niza zahteval zdravnika, ki mu je na novo oskrbel rano. "Preveč je govora o tem. Sama rana ni težava, težava je v tem, da se obliža ne da dobro namestiti na rano. Zato sem moral poiskati pomoč zdravnika. Obliž je sicer nekoliko manjši kot prej, vendar je z njim bolje igrati. Morda je malo tvegano, ker mi lahko med igro odpade," je takoj po dvoboju povedal Nadal, ki bo lovil svojo drugo lovoriko v Melbournu.

V Federerjevi igri ni videl sprememb

Po polfinalnem dvoboju je Federer na novinarski konferenci povedal, da bodo dobro preučili igro Nadala in da komaj čaka, kaj mu bo svetoval Stefan Edberg. A kot pravi Španec, v igri Švicarja ni videl večjih sprememb. "Ne vem, mislim, da je igral nekoliko bolj agresivno in da je žogico udarjal takoj po odboju. Vendar če pogledate njegove stare posnetke, boste videli, da je že takrat igral zelo, zelo agresivno. Sploh na začetku dvoboja, tako da ni bil nič novega v njegovi igri."

Zdaj ga v velikem finalu čaka drugi Švicar, ki sliši na ime Stanisals Wawrinka. "Videl sem ga, ko je igral proti Đokoviću in Berdychu. Igral je vrhunski tenis. Dobro ga poznam in je zelo v redu fant. Vesel sem zanj, da se je uvrstil v finale. Mislim, da si je to zaslužil, saj vsako leto igra boljši tenis."

Igrati bom moral svoj najboljši tenis

Čeprav je Wawrinko premagal na vseh dvanajstih medsebojnih, se Nadal zaveda, da bo dvoboj zelo težek. "Njegov servis je neverjeten. Žogice zelo hitro in močno udarja z zadnje črte. Težko bo igrati proti njemu. Zavedam se, da bo zelo težek dvoboj, in če ne bom igral svojega najboljšega tenisa, potem ne bom imel nobenih pravih možnosti," je bil spoštljiv do svojega nasprotnika Nadal.

Če Nadal zmaga nedeljski finale, bo to njegov že 14. osvojeni turnir grand slam, če pa bi zmagal Švicar Stanislas Wawrinka, bi bila zanj to prva prestižna lovorika.

Ne spreglejte