Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 9. 2022,
21.20

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Nina Potočnik Lara Smejkal Noka Jurič Živa Falkner Portorož WTA

Nedelja, 11. 9. 2022, 21.20

1 leto, 7 mesecev

WTA, Portorož 2022 (kvalifikacije)

V Portorožu v kvalifikacijah napredovala Živa Falkner

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Živa Falkner | Živa Falkner se bo za preboj v glavni del turnirja pomerila z drugo nosilko kvalifikacij. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Živa Falkner se bo za preboj v glavni del turnirja pomerila z drugo nosilko kvalifikacij.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož, ki spada v serijo turnirjev WTA 250, je v drugi krog kvalifikacij napredovala le Živa Falkner. Preostale tri slovenske predstavnice so se ob slovenski obali poslovile po prvem krogu.

Tina Pisnik
Sportal Nekdanja slovenska športnica odkrito spregovorila o težavah po karieri

Slovenska teniška igralka Živa Falkner, sicer 552. igralka lestvice WTA, je po treh nizih presenetila Srbkinjo Natalijo Stevanović (198. na lestvici WTA). Premagala jo je s 3:6, 7:6 (1), 6:4.

Za preboj na glavni del turnirja bo v ponedeljek okoli 12.30 igrala z drugo nosilko kvalifikacij, Romunko Gabrielo Ruse (101.), ki je bila z 2:0 v nizih boljša od Nemke Yane Morderger.

Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan in Tamara Zidanšek dobili tekmici v Portorožu

"To, da sem prišla do prve WTA zmage, mi pomeni vse"

Trener Žive Falkner je nekdanji as hrvaškega in svetovnega tenisa Goran Prpić. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Žive Falkner je nekdanji as hrvaškega in svetovnega tenisa Goran Prpić. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Presrečna sem, da sem zmagala. Še posebej po težki sezoni, v kateri je bilo veliko padcev in bolj malo vzponov oziroma skoraj nič. Da mi je uspelo pripeljati takšen dvoboj do konca, je res nekaj izjemnega. To, da sem prišla do prve WTA zmage, mi pomeni vse. Na tribunah je bila moja družina in prijatelji. Rada bi se zahvalila trenerju, ki mi je veliko pomagal, ob tem pa je pomembno tudi to, da verjame v moje sposobnosti," je v izjavi za javnost Tenis Slovenija dejala Falknerjeva, ki jo trenira Hrvat Goran Prpić.

Preostale tri Slovenke so se poslovile v prvem krogu kvalifikacij. Nina Potočnik (330.) je izgubila proti Britanki Jodie Burrage, ki je bila po uri in osmih minutah boljša s 6:4, 6:2.

Noka Jurič je ostala praznih rok proti ruski tekmici. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Noka Jurič je ostala praznih rok proti ruski tekmici. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Noka Jurič (1299.) je bila nemočna proti Rusinji Anastasiji Zaharovi, ki ob zmagi ni oddala niti igre (6:0, 6:0). Štiri igre pa je proti Nemki Anna-Leni Friedsam dobila Lara Smejkal (1300.), a se poslovila po porazu s 3:6, 1:6. Drugi krog kvalifikacij bo na sporedu v ponedeljek, ko se bo začel tudi glavni del turnirja v Portorožu.

Iga Swiatek OP ZDA
Sportal Iga Swiatek zmagovalka OP ZDA

V ponedeljek na delu štiri Slovenke

Prvi dan se bodo predstavile štiri Slovenke, vse med dvojicami. Pia Lovrič in Lara Smejkal bosta igrali proti Španki Cristini Bucsa in Slovakinji Terezi Mihalikova. Kaja Juvan bo združila moči z Nemko Friedsamovo in igrala proti nemško-ruski navezi Vivian Heisen/Jekaterina Aleksandrova.

Nastopila bo tudi Tamara Zidanšek, ki jo skupaj z Madžarko Timeo Babos čaka dvoboj proti nemškima sestrama Yani in Tayisiyi Morderger.

Carlos Alcaraz
Sportal Najstnik, ki je spisal teniško zgodovino
Ne spreglejte