Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2019,
20.30

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

Natisni članek

Cori Gauff Naomi Osaka teniški globus OP ZDA Dalila Jakupović

Sobota, 31. 8. 2019, 20.30

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA, 6. dan (WTA)

Naomi Osaka odpihnila ameriško senzacijo, sledil je čustven odziv #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91
Naomi Osaka Gauff | Naomi Osaka se je sprehodila mimo ameriške teniške senzacije Coco Gauff. | Foto Getty Images

Naomi Osaka se je sprehodila mimo ameriške teniške senzacije Coco Gauff.

Foto: Getty Images

Prva igralka sveta Naomi Osaka je ponoči po slovenskem času na OP ZDA v tretjem krogu zlahka (6:3, 6:0) premagala 15-letno Američanko Coco Gauff, ki je zelo čustveno doživela svoj poraz. Devetnajstletna Kanadčanka Bianca Andrescu je izločila Danko Caroline Wozniacki. V ženskih dvojicah je igrala Dalila Jakupović in skupaj z ameriško partnerko Sabrino Santamario izgubila proti kitajski navezi Duan-Zheng.

Aljaž Bedene
Sportal Ni veliko manjkalo, da bi Aljažu Bedenetu uspelo veliko presenečenje

Prva nosilka turnirja v New Yorku in branilka naslova Naomi Osaka je v enem od najbolj pričakovanih obračunov na letošnjem OP ZDA s 6:3 in 6:0 odpihnila najstniško senzacijo Coco Gauff. Petnajstletna Američanka, ki je nase prvič opozorila na turnirju v Wimbledonu in kmalu postala ljubljenka občinstva, je težko prenesla poraz in ni skrivala čustev razočaranja. Med tistimi, ki so jo prvi tolažili, je bila prav Naomi Osaka. Ta se je v zahvalnem govoru poklonila svojim staršem, ker da so vzgojili izjemno igralko, in se tudi sama prepustila čustvom.

 

15-letna Gauffova, po letu 1996 najmlajša teniška igralka, ki se ji je uspelo uvrstiti v tretji krog OP ZDA, po porazu ni mogla skriti čustev. | Foto: Getty Images 15-letna Gauffova, po letu 1996 najmlajša teniška igralka, ki se ji je uspelo uvrstiti v tretji krog OP ZDA, po porazu ni mogla skriti čustev. Foto: Getty Images

S prijazno besedo in objemom jo je prva (po)tolažila prav Osaka.  | Foto: Getty Images S prijazno besedo in objemom jo je prva (po)tolažila prav Osaka. Foto: Getty Images

Obračun med 21-letno Japonko in šest let mlajšo Američanko je težko pričakovala tudi teniška superzvezdnica Serena Williams, ki je dejala, da sta Osaka in Gauffova prihodnost ženskega tenisa.

Coco Gauff
Sportal Petnajstletnica, ki v New Yorku skrbi za teniško norišnico

Bianca Andrescu je preskočila Wozniackijevo. | Foto: Reuters Bianca Andrescu je preskočila Wozniackijevo. Foto: Reuters

Komaj 19-letna Kanadčanka Bianca Andrescu je v dveh nizih, s 6:4 in 6:4, izločila Danko Caroline Wozniacki. Andrescujeva, petnajsta igralka s svetovne lestvice, je za uvrstitev v osmino finala potrebovala le uro in 33 minut, njena naslednja tekmica pa bo Američanka Taylor Townsend, ki je v dveh nizih premagala Romunko Cirsteo.

V ženskih dvojicah je nastopila Dalila Jakupović in v paru z Američanko Sabrino Santamaria izgubila dvoboj drugega kroga proti Kitajkama Duan Yingying in Zheng Saisai. Dvanajsti nosilki turnirja sta zmagali s 3:6, 6:4 in 6:1.

Ne spreglejte