Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
15. 9. 2013,
19.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Rola

Nedelja, 15. 9. 2013, 19.49

8 let

''Oni tega ne vedo, a zelo so mi pomagali''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Blaž Rola, edini Slovenec, ki je na tivolskem pesku vztrajal od petka do nedelje, ni odličnih predstav na dvoboju Davisovega pokala z JAR kronal še s tretjo zmago. Na cedilu ga je pustilo zdravje.

Že zjutraj je dejal Blažu Trupeju, da se ne počuti najboljše. A kapetan ni imel na voljo veliko možnosti. Prvi lopar slovenske izbrane vrste Grega Žemlja ni slekel trenirke, saj je po zadnjih treningih čutil bolečine v nogi, Blaž Kavčič pa si je po dveh z odliko opravljenih nalogah prislužil prosti dan. Namesto njega je vskočil Janez Semrajc in občinstvu v rojstnem mestu ponudil ogromno užitkov, saj je najboljšega Južnoafričana odpravil z gladkih 6:2 in 6:4. Nato pa je prišel na vrsto 23-letni Ptujčan, želel dodati piko na i slovenski zmagi nad afriškimi gosti, a mu zdravje tega ni dopuščalo.

Če bi se nekoliko neumestno pošalili iz njegovega priimka, bi lahko dejali, da je Rolo pri vodstvu s 3:2 v prvem nizu zarolalo v glavi. Ko je povedal soigralcem, da se mu vrti in da je počutje vedno slabše, ni želel slovenski kapetan ničesar tvegati. Zmaga je bila že globoko v žepu, prav tako obstanek v prvi evroafriški skupini, zato je raje predal dvoboj Nikali Scholtzu kot pa da bi na pesku doživljal mučne trenutke. ''Izpostavil bi neverjetno vzdušje v ekipi. Odlično se razumemo, delujemo kot ekipa, ne pa kot skupina posameznikov. Ko igram Davisov pokal, mi to pomeni neverjetno veliko. Že to, da sem prisoten, je nekaj veličastnega, kaj šele, če lahko igram ter osvajam točke. Upam, da se bom lahko vrnil še na kakšen dvoboj in igral,'' je poudaril Blaž Rola, ki ga je odgovorna vloga na srečanju z JAR doletela zaradi zdravstvenih težav Žemlje oziroma odpovedi Aljaža Bedeneta. Ljubljančan je v času Davisovega pokala igral turnir serije Challenger in v Banjaluki (BiH) osvojil turnir, tako da se je poteza izkazala za posrečeno. Ni trpel rezultat vedno bolj izenačene in kakovostno številčne slovenske reprezentance, sam pa je lov na točke, ki jih brani, končal z najboljšim možnim dosežkom.

Upa, da bi kdaj še izboljšal dosežke Žemlje

Žemlja, Bedene in Kavčič v zadnjih letih zavzeto postavljajo nove mejnike slovenskega moškega tenisa. Izvrstno jim sledi ameriški študentski in dvakratni sredozemski prvak, ki se je že približal najboljšim 200 igralcem na svetu in bi lahko v bližnji prihodnosti triperesno slovensko deteljico razširil v srečnejšo, štiriperesno.

''Trudim se. Ko sem bil v ZDA, sem spremljal rezultate naših igralcev. Oni tega sicer ne vedo, a zelo so mi pomagali, saj so mi dali ogromno motivacijo. Ko sem gledal njihove uvrstitve na lestvici, mi je bilo to v veliko pomoč. Če bi to, kar delam zdaj, delal pred petimi leti, ter bi bil 200. na svetu, bi to Sloveniji pomenilo veliko. Glede na to, kakšne kriterije so postavili oni, pa to ne pomeni nič. Upam, da bom lahko vsaj enkrat glede uvrstitve stal ob Gregi, ali pa prišel še čim višje. Trudil se bom na vso moč,'' je povedal osmoljenec nedeljskega sporeda dvoboja Davisovega pokala. A tveganje bi bilo nepotrebno, saj si je Slovenija že zagotovila zmago.

Žreb Davisovega pokala za leto 2014 bo v sredo.

Ne spreglejte