Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
5. 12. 2013,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Novak Đoković Tommy Haas

Četrtek, 5. 12. 2013, 13.36

8 let

Ob takšnih točkah ti vzame sapo (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Teniško združenje ATP je tudi letos izbralo deset najbolj atraktivnih točk, ki so jih teniški igralci odigrali na letošnjih turnirjih.

Gre za prave vragolije in nadnaravne sposobnosti teniških igralcev. Najboljšo točko sta v četrtfinalu teniškega turnirja na travi v Hallu odigrala nemški teniški igralec Tommy Haas in Francoz Gael Monfils.

Po dvakrat so se na seznamu znašli Novak Đokovič, Tommy Haas, Juan Martin Del Potro in Roger Federer, letos najboljši igralec Rafael Nadal pa je prisostvoval kar trikrat.

Deseto mesto sta si na lestvici prislužila Novak Đoković in Mihail Južni, ki sta se srečala v 2. krogu turnirja. Ko je kazalo, da je točka za Srba praktično že izgubljena, je Nole izvedel atraktiven lob, Rus pa je žogico pozneje poslal v mrežo.

V 3. krogu turnirja masters v Indian Wellsu Roger Federer ni imel prevelikih težav s hrvaškim igralcem Ivanom Dodigom. Dvoboj pa je zaznamovala nevsakdanja točka. V drugi igri drugega niza je po servisu Federer krenil proti mreži, ko se je žogica odbila od vrha mreže … s to potezo je Švicar znova dokazal, da spada med največje igralce tega športa.

Francoski teniški igralec Richard Gasquet se je z Đokovićem pomeril že enajstkrat, a dobil le en dvoboj. Premoč je moral priznati tud na turnirju v Montrealu, kjer pa je pokazal svoj veliki potencial, ki ga po mnenju mnogih še ni izkoristil. Gasquet je žogico tako udaril, da je iz nasprotnikove polovice odskočila nazaj v njegovo polje. Ob tej točki mu je zaploskal tudi sam Nole.

Rafael Nadal je sezono končal kot najboljši, s svojim tehničnim znanjem in borbenostjo pa se je izkazal tudi na turnirju v Madridu, ko je Francozu Paireju po odigranem smash udarcu vrnil neverjetno paralelo.

Potem ko je je Nadal na prestižni lestvici zasedel sedmo mesto, so ga uvrstili tudi na šesto mesto, ko je igral s Carlosom Berloocqom. Prav slednji pa je bil zaslužen za veliki aplavz na igrišču. Ko je kazalo, da ima Nadal že dobljeno točko, mu je Argentinec žogico vrnil iz skoraj nemogočega položaja, Nadal pa je žogico pospremil le s pogledom.

Za pravo navdušenje na turnirju v Rimu je poskrbel Španec. Vendar tokrat ne Rafael Nadal, ampak njegov rojak David Ferrer. Ferrer je v tej točki vračal vse in zdelo se je, kot da Nadal igra proti zidu. Po nekoliko slabše skrajšani žogi je Ferrer izkoristil svoje hitre noge in zlahka zaključil točko v svojo korist.

Četrto mesto sta si prislužila Nikolaj Davidenko in Juan Martin Del Potro na turnirju masters v Cincinnatiju. Dvoboj je bil tesen, na koncu pa je slavil visokorasli Argentinec, ki je v najatraktivnejši točki dvoboja iz izgubljenega položaja udaril lob med nogami, tako da je Rus le obstal na mestu.

Veliko poznavalcev ima Grigorja Dimitrova za novo zvezdo svetovnega tenisa. Od časa do časa že kaže svoj veliki talent. Vso svojo kakovost pa je Bolgar pokazal na turnirju v Washingtonu, ko je igral proti Nemcu Tommyju Haasu.

Juan Martin Del Potro in Roger Federer sta najbolje privarčevala za konec. Oba akterja sta na zaključnem turnirju v Londonu prikazala fenomenalno točko, polno preobratov, ki jo je dobil Švicar in na koncu tudi premagal Argentinca. S to zmago pa se je uvrstil tudi v polfinale turnirja.

Najlepšo točko letošnjega leta sta zakrivila Tommy Haas in Gael Monfils. Točko je osvojil Haas, ampak lahko rečemo, da mu jo je Gael poklonil. Monfils je znan po svoji sproščenosti na igrišču in tudi ves dvoboj je igral, kot da gre za revijalni dvoboj. Francoz bi moral visoko žogico le zaključiti s smashem, a se je odločil, da jo bo preskočil, naredil obrat za 360 stopinj in šele nato udaril …

Ne spreglejte