Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
28. 4. 2017,
7.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

1

Natisni članek

Boris Becker novak đoković

Petek, 28. 4. 2017, 7.53

6 let, 7 mesecev

"Novak Đoković ima psihične težave"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

1

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Boris Becker, nekdanji trener Novaka Đokovića, meni, da ima Novak Đoković psihične težave, medtem ko za Rogerja Federerja pravi, da je še vedno najboljši vseh časov.

Boris Becker, ki je srbskega zvezdnika treniral od leta 2013 do leta 2016, je Novaka prek družbenih omrežjih pozval, naj si očisti teniške copate, vzame lopar in gre na delo. Kaj je hotel s tem povedati, lahko samo ugibamo.

Boris Becker meni, da se bo moral Đoković kmalu prebuditi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker meni, da se bo moral Đoković kmalu prebuditi. Foto: Guliverimage/Getty Images Veliko se je spremenilo

Legendarni Nemec je za Sky Sports povedal, da njegov nekdanji varovanec ni mogel čez noč pozabiti, ko se igra forhend ali servira. "Mislim, da ima psihične težave. Mislim, da se je po zmagi na OP Francije veliko spremenilo. To so bile njegove življenjske sanje. Za tem je počil balon in tega zraka ni dobil nazaj," je uvodoma povedal Becker, ki ga v letošnjem letu zagotovo ne bomo videli v vlogi trenerja.

"Imel sem nekaj ponudb igralk in igralcev, ampak sem ugotovil, da še nisem pripravljen," je razkril najmlajši zmagovalec Wimbledona, za katerega so pred časom pisali, da bo morda prevzel mesto kapetana v nemški reprezentanci. Trenutno dela kot strokovni komentator za eno izmed športnih televizij.

Danes si vsi želijo njegov skalp. | Foto: Guliverimage/Getty Images Danes si vsi želijo njegov skalp. Foto: Guliverimage/Getty Images

Đoković se bo moral kmalu zbuditi

Becker meni, da so preostali igralci še bolj samozavestni, ko vidijo, da Novak ne igra na najvišji ravni. "Slačilnica ne počiva. Vidijo slabosti najboljših igralcev in želijo njihov skalp. Znajo brati tvoje telo in prav tako so vse pametnejši, tako da je to dodatna težava. Ko si enkrat toliko časa dominanten in zmagaš na tako veliko turnirjih, se stvari obrnejo. Še vedno Novak šteje le 29 let in ima čas, da stvari postavi na svoje mesto, vendar mora to narediti kmalu."

Dominacija Rogerja Federerja v letošnji sezoni za 49-letnega Nemca ni nobeno presenečenje. "Leto je začel z zmagami na OP Avstralije, v Miamiju in Indian Wellsu, vendar ne smemo biti presenečeni, saj je eden najboljših športnikov vseh časov."

Ne spreglejte