Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2022,
18.11

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Wimbledon Roger Federer Novak Đoković

Torek, 26. 4. 2022, 18.11

1 leto, 12 mesecev

teniško dogajanje

Dobra novica za Đokovića. Nadal se vrača, kaj pa Federer?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Novak Đoković |  Prireditelji teniškega turnirja v Wimbledonu so sporočili, da se letos na tekmovanju ne bo nobenih omejitev, nobenih ukrepov, kar pomeni tudi, da bo lahko nastopil tudi Novak Đoković, za katerega se domneva, da se ni cepil proti okužbi z novim koronavirusom. | Foto Guliverimage

 Prireditelji teniškega turnirja v Wimbledonu so sporočili, da se letos na tekmovanju ne bo nobenih omejitev, nobenih ukrepov, kar pomeni tudi, da bo lahko nastopil tudi Novak Đoković, za katerega se domneva, da se ni cepil proti okužbi z novim koronavirusom.

Foto: Guliverimage

 Prireditelji teniškega turnirja v Wimbledonu so sporočili, da se letos na tekmovanju ne bo nobenih omejitev, nobenih ukrepov, kar pomeni tudi, da bo lahko nastopil tudi Novak Đoković, za katerega se domneva, da se ni cepil proti okužbi z novim koronavirusom, poroča dpa.

Novak Đoković
Sportal Đoković kritičen do "nore" prepovedi Wimbledona

"Letos načrtujemo vrnitev v normalo, zato ne nameravamo izvajati nobenega od ukrepov Covid-19. Seveda pa covid ohranjamo na radarju, če bomo morali sprejeti nadaljnje ukrepe, bomo še naprej sodelovali s pristojnim vladnim oddelkom, uradom za javno zdravje in drugimi ustreznimi organizacijami. Navdušeni smo, da bomo lahko sprejeli popolno teniško družino in da bodo tribune maksimalno zapolnjene," je zadovoljna izvršna direktorica turnirja Sally Bolton.

Igralci bodo tako lahko spet sami izbirali namestitve, za igranje pa se jim ne bo treba cepiti, česar se je razveselil predvsem šestkratni zmagovalec turnirja Đoković, ki je letos prav zaradi dejstva, da se ni cepil, ostal brez nastopa na prvem turnirju za grand slam v Melbournu.

Daniil Medvedjev
Sportal Wimbledon je ruskim in beloruskim igralcem zadal nov udarec

Rafael Nadal se bo vrni v Madridu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rafael Nadal se bo vrni v Madridu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nadal se vrača v Madridu

Španski teniški igralec Rafael Nadal se bo vrnil k tekmovalnim akcijam prihodnji teden na turnirju v Madridu. Prek družbenih omrežij je sporočil, da si mesec pred turnirjem za grand slam v Parizu močno želi igrati, čeprav se zaveda, da je daleč od optimalne pripravljenosti, poroča AFP.

Petintridesetletni zmagovalec 21 turnirjev za grand slam je prejšnji teden spet začel trenirati, potem ko je zaradi poškodbe rebra počival štiri tedne. Poškodoval se je pri porazu proti Američanu Taylorju Fritzu v finalu Indian Wellsa. To je bil po dvajsetih zmagah tudi njegov prvi poraz v letu 2022, v katerem je dobil tudi odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Odprto prvenstvo Francije v Parizu, kjer je Španec zmagal že 13-krat, se prične 22. maja.

Federer bo novembra igral v Baslu

Roger Federer, švicarski teniški igralec, ki zaradi poškodbe kolena na turnirjih ni igral že od lanskega Wimbledona, je napovedal, da bo novembra nastopil na domačem turnirju v Baslu, je sporočilo organizatorjev povzel Reuters.

Ni še jasno, kdaj se bo vrnil Roger Federer. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ni še jasno, kdaj se bo vrnil Roger Federer. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Še vedno pa od igralca ni nobenih novic, kdaj se bo vrnil na teniške terene, potem ko je že tretjič v dveh letih operiral koleno. Zmagovalec dvajsetih turnirjev za grand slam bo avgusta dopolnil 41 let.

Dvoranski turnir v Baslu se je letos vrnil na koledar po dveh letih odmora zaradi epidemije novega koronavirusa. Federer ga je osvojil že desetkrat, na njem poraza ne pozna že od leta 2013.

Novak Đoković
Sportal Kako hudo je z Novakom Đokovićem?
Andrej Rubljev
Sportal Đoković brez lovorike v Beogradu, Rus mu je zavezal kravato
Ne spreglejte