Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
11. 11. 2015,
15.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kei Nišikori David Ferrer

Sreda, 11. 11. 2015, 15.21

8 let, 3 mesece

Nepopustljivi Španec bi pregriznil tudi mrežo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot osmo- in sedmouvrščeni na svetovni lestvici ATP, sta se na finalni turnir v Londonu uvrstila Kei Nišikori in David Ferrer. Oba akterja sta pred tem že igrala na turnirju najboljše osmerice.

Kot zadnji na lestvici ATP se je v London uvrstil japonski samuraj Kei Nišikori. Ta je na Japonskem v zadnjem času poskrbel za pravo teniško evforijo. Nišikori, ki že nekaj časa živi na Floridi, je letos zmagal na treh turnirjih. Varovanec nekdanjega teniškega asa Michaela Changa se v letošnji sezoni nikakor ne more izviti iz primeža poškodb. Nekaj časa je bil pod vprašajem tudi njegov nastop na zaključnem turnirju, vendar je pozneje z njegovega tabora prišlo sporočilo, da bo vendarle igral.

Letošnji nastop v areni O2 bo njegov drugi v karieri. Prvič je igral lani in se prebil do polfinala. Tam se je pomeril s poznejšim zmagovalcem turnirja Novakom Đokovićem in na koncu je po treh nizih zmagali srbski zvezdnik. Letos je zaigral je na vseh štirih turnirjih za grand slam. Še najbolje pa mu je šlo v Melbournu in Parizu, ko je tekmovanje končal v četrtfinalu.

Za Davida Ferrerja bo to že sedmi nastop

Veliko več izkušenj iz finalnega turnirja ima 33-letni David Ferrer. Španec se je v svoji dolgoletni karieri že šestkrat udeležil zaključnega turnirja. Njegov prvi nastop seže v leto 2007, ko se je prebil do velikega finala. Takrat ga je po treh nizih na kolena spravil nihče drug kot veliki Roger Federer. Leta 2011 je igral še v polfinalu, na preostalih nastopih pa je tekmovanje končal po skupinskem delu. David Ferrer ima letos za seboj uspešno sezono, saj je zmagal na petih turnirjih. Igral je tudi na treh turnirjih za grand slam, najbolje pa mu je šlo na OP Francije, kjer se je prebil do četrtfinala. Ferrer, ki je znan kot eden najbolj zagrizenih borcev in bi za zmago pregriznil mrežo, je bil v svoji karieri najbolje uvrščen na tretje mesto, letos pa se je na turnir uvrstil kot sedmi igralec na svetovni lestvici ATP.

Ne spreglejte