Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
19. 11. 2011,
17.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer

Sobota, 19. 11. 2011, 17.20

7 let, 12 mesecev

Nadal v vlogi avtsajderja: "Nisem pozabljen"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rafael Nadal je na finalnem mastersu v senci Novaka Đokovića, Rogerja Federerja in Andyja Murrayja, a pravi: "Ne čutim, da sem pozabljen." Za sezono 2011 pove, da je bila dobra, ne pa popolna.

Rafael Nadal se po mesecu dni vrača. Na finalnem mastersu sezone v Londonu bo tokrat v vlogi avtsajderja. Številka dve lestvice ATP turnirja ni dobil vse od junija, ko je šestič v karieri osvojil Roland Garros. Nazadnje je 25-letnik šokantno izgubil v Šanghaju, ko ga je premagal Nemec Florian Mayer. Nadal bo neuradno svetovno prvenstvo začel z dvobojem skupine B z Američanom Mardyjem Fishem.

"Ne čutim, da sem pozabljen. Mogoče vi tako menite, sam pač ne," odgovarja Rafael Nadal, ki je v Londonu v senci prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića, pa tudi Švicarja Rogerja Federerja, ki je v zadnjih mesecih v vrhunski formi, in domačega aduta Andyja Murrayja. "Igral sem v finalu zadnjih treh grand slamov in imam za sabo dobro sezono. Nekaj pomembnih dvobojev sem letos res izgubil, a nekaj sem jih tudi dobil. Zadovoljen sem s sezono. Nisem imel popolne sezone, sem pa imel dobro. Nekaj časa me ni bilo na turnirjih, morda je zato zdaj več pozornosti na drugih."

Nadalu je Đoković letos vzel prvo mesto na jakostni lestvici in ga premagal v šestih finalih, potem ko je v minulih sezonah Španec dobil 16 od 23 medsebojih dvobojev s Srbom. "Nisem še videl, da bi kdo kdajkoli igral tenis na tako visokem nivoju. Novak ima neverjetno sezono. Kar mu je uspelo, bo težko ponoviti. Igral je bolje od mene, zato je tudi zmagal večino dvobojev," o letošnji formi Novaka pove Rafael. "A sam ne razmišljam o Novaku, delam in mislil le na to, kaj moram narediti, da bi jaz napredoval, da bi bil boljši. To počnem že vso kariero in bom tudi naprej."

Španca v Londonu že v skupinskem delu čaka največji rival zadnjih let, Federer. Sploh prvič se bo zgodilo, da bosta na finalu sezone igrala v isti skupini. "Vedno rad igram proti Rafi," pravi Federer, ki bo v Docklandsu igral za rekordni šesti naslov na finalnem mastersu. Lani je v finalu igral prav z Nadalom. "V tistem finalu sem res užival, a užival sem tudi v porazih z Nadalom v Wimbledonu, pa denimo v Rimu. Imela sva nekaj epskih dvobojev in vesel sem, da bova imela tudi tu enega."

Ne spreglejte