Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
20.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 20.13

8 let

Nadal: Federerja ne zanima več prvo mesto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Španski as Rafael Nadal, ki po izjemni vrnitvi kraljuje na svetovni jakostni lestvici, je pred začetkom pariškega mastersa odgovarjal na številna vprašanja. Kaj meni o prijatelju Rogerju Federerju?

Pred leti sta s Švicarjem vladala teniškemu svetu in zaradi ogromnega kakovostnega prepada med njima ter zasledovalci svetovni tenis oddela v nekoliko dolgočasne, vsekakor pa predvidljive barve. Če se je Rafael Nadal ohranil pri vrhu in zmogel letos zbrati celo več točk kot razpoloženi Srb Novak Đoković, pa teniška zvezda Rogerja Federerja sije z vedno manjšim leskom. Baselčan končuje leto le z enim osvojenim turnirjem (Halle), se krčevito poteguje za mesto, ki vodi na sklepni turnir masters v Londonu, po desetih letih pa je priča ''klavrni'' sezoni, v kateri ni osvojil niti enega turnirja grand slam. V karieri jih je sicer 17. ''Ne dvomim o tem, da bo v prihodnosti igral bolje kot letos. Njegov talent ga ohranja med kandidati za naslove na največjih turnirjih. Ne zanima ga več prvo mesto na svetovni lestvici. Menim, da to ni več njegov cilj, saj je dosegel že vse,'' je dejal o 32-letnem svetovnem teniškem rekorderju, ki je na svetovnem prestolu prebil rekordna 302 tedna.

Federer bo znova igral odličen tenis

Konec prejšnjega tedna je Federer v njegovem Baslu že drugič zapored v finalu priznal premoč Argentincu Juanu Martinu del Potru. Nadal meni, da je osrednji cilj dolgoletnega prvega igralca sveta dobro končati leto ter nato doseči čim boljšo uvrstitev na začetnem vrhuncu prihodnje sezone, na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. ''To ga bo zagotovo motiviralo. Ni še rekel zadnje v tenisu. Trdo bo delal, da se dobro pripravi na leto 2014. In znova bo igral odličen tenis,'' je prepričan Rafa, ki bi se lahko z dolgoletnim rivalom v pariški dvorani Bercy srečal šele v finalu. Federer je peti nosilec turnirja, Nadal pričakovani prvi.

Ne spreglejte