Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
13. 1. 2015,
14.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Borna Ćorić Goran Ivanišević Marin Čilić

Torek, 13. 1. 2015, 14.08

8 let

Mladi Hrvat se ne boji nikogar

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi hrvaški teniški igralec Borna Ćorić je zagotovo igralec, ki se lahko v bližnji prihodnosti prebije na sam vrh svetovnega tenisa. Nekateri ga celo enačijo z Novakom Đokovićem.

Pred dnevi je precej prahu dvignila izjava Borna Ćorića. 18-letni Hrvat se je označil za najboljšega teniškega igralca svoje generacije, ob tem pa je iskal podobnosti s prvim igralcem sveta Novakom Đokovićem in Andyjem Murrayjem. Burno se je na te izjave odzval tudi veliki avstralski up Nick Kyrgios, ki je lani blestel na turnirju v Wimbledonu. Pozneje se je Ćorić za svoje izjave opravičil oziroma je kar prek Facebooka sporočil, da so bile njegove izjave izvzete iz konteksta.

Zagrebčan je v lanski sezoni najbolj opozoril nase, ko je na turnirju v Baslu premagal velikega Rafaela Nadala in dokazal, da je igralec za velike dvoboje in da se ne ustraši nikogar. Nekateri poznavalci tenisa menijo, da je ta zmaga za Borno prišla nekoliko prehitro, a če bo vztrajal na svoji poti, bi lahko v treh letih mešal štrene najboljšim igralcem.

Z Đokovićem ga enači tudi Goran Ivanišević

Hvalijo pa ga tudi nekdanji in še aktivni hrvaški teniški asi. Med njimi tudi Goran Ivanišević, ki je leta 2001 senzacionalno zmagal na turnirju v Wimbledonu. "Borna bo zrastel v zelo kakovostnega igralca. Za svoja leta je psihološko zelo močan, njegov slog igre pa je podoben Novaku Đokoviću. Prav tako ne podleže pritisku velikih dvobojev. To je dokazal v Davisovem pokalu proti Andyju Murryju in v dvoboju proti Nadalu," je svoje misli strnil Ivanišević, ki od lani trenira Marina Čilića.

Tudi Marin Čilić najde same pohvale glede mladega hrvaškega talenta. "Borna gre pogostokrat prek svojih meja. To je ena izmed njegovih prednosti; ne boji se nikogar. Malo me je presenetilo, ko je premagal Nadala, a prav s tem je pokazal, na kako visoki ravni lahko igra," je lanski zmagovalec OP ZDA, ki je moral zaradi poškodbe že odpovedati nastop na OP Avstralije.

Borna Čorić je trenutno uvrščen na 90. mesto svetovne lestvice. V letošnjem letu pa se 18-letni Zagrebčan še ni izkazal. Na turnirju Chennaiju in Sydneyju se je moral posloviti že v drugem krogu.

Ne spreglejte