Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
10. 2. 2014,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marin Čilić Goran Ivanišević

Ponedeljek, 10. 2. 2014, 11.35

8 let

Marin Čilić prehitel Gorana Ivaniševića

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaški teniški igralec Marin Čilić je še četrtič dobil turnir v Zagrebu in tako prehitel svojega trenerja Gorana Ivaniševića.

Marin Čilić je v finalu turnirja v Zagrebu premagal veterana Tommyja Haasa in se tako znova veselil zmage pred domačimi gledalci. Zmaga pa je bila lažja, kot je bilo pričakovati, saj je zmagal po dveh nizih. To je bila za Čilića že deseta turnirska zmaga v karieri, kar pet pa jih je osvojil na domačih tleh. Poleg štirih v Zagrebu je zmagal še na turnirju v Umagu. S to zmago je prehitel tudi svojega trenerja Gorana Ivaniševića, ki je v Zagrebu zmagoval v letih od 1996 do 1998, so zapisali na hrvaški spleti strani Jutarnji list.

"Na statistiko se ne zanašam preveč, od tega se namreč ne živi, a lepo je vedeti, da sem osvojil svoj deseti turnir," je po zmagi povedal Čilić, ki meni, da je v dvoboju odločala taktika. "Taktika v dvoboju je bila zelo pomembna. Goran si je Haasa dobro ogledal in me odlično pripravil na njega. Zdaj o podrobnostih ne bi bilo smiselno govoriti, a pred dvobojem mi je rekel, da ne smem vsake žogice udariti z vso močjo, predvsem sem moral Haasa prisiliti, da teče po igrišču," je dodal Hrvat, ki je trenutno uvrščen na 37. mesto na lestvici ATP, do konca leta pa se želi povzpeti po lestvici.

"Ta zmaga mi daje optimizma za naprej. Kako visoko se lahko povzpnem? Težko je to napovedati, vendar sem prepričan, da bom do konca sezone med prvimi desetimi ali petnajstimi igralci na svetu".

Goran Ivanišević: Rekel sem mu, naj ga poskuša dobiti na napačni nogi

Marin ni želel povsem razkriti taktike, njegov novi trener Goran Ivanišević pa s tem ni imel nobenih težav. "Rekel sem mu, naj ga poskuša dobiti na napačni nogi. Haasa občudujem, saj je zame eden najboljših igralcev, vendar po igrišču teče na pamet. Pri break žogici v drugem nizu je Marin odigral forhend paralelo, ki jo sicer ne bi nikoli odigral, in dobil nasprotnika na napačni nogi. Takrat se je prelomil dvoboj," je povedal Ivanišević, zmagovalec Wimbledona leta 2001.

Ne spreglejte