Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
24. 5. 2017,
12.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Toronto Wimbledon Marija Šarapova

Sreda, 24. 5. 2017, 12.28

6 let, 7 mesecev

Marija Šarapova dobila še eno povabilo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Organizatorji turnirja v Kanadi so sporočili, da bodo Mariji Šarapovi, nekdanji prvi igralki sveta in petkratni zmagovalki turnirja za grand slam, dali posebno povabilo.

Marija je izjemna športnica in je zelo priljubljena pri teniških navijačih. "Odslužila je svojo kazen in vemo, da bodo naši gledalci zelo navdušeni, ko jo bodo videli igrati.  Zato se že veselimo, da se to poletje v Toronto vrača vrhunski tenis. Rogers Cup bo poln vrhunskega tenisa in zabave," je za javnost povedal direktor turnirja Karl Hale.

Najboljša kanadska igralka Eugenie Bouchard je pred časom dejala, da Šarapova ni bi smela več igrati tenisa. | Foto: Instagram/Getty Images Najboljša kanadska igralka Eugenie Bouchard je pred časom dejala, da Šarapova ni bi smela več igrati tenisa. Foto: Instagram/Getty Images Upa, da bo igrala svoj najboljši tenis

Marija Šarapova, ki se je aprila po 15-mesečni kazni vrnila na teniška igrišča, je bila v Torontu leta 2009 finalistka turnirja. "Zelo se veselim, da se bom vrnila v Kanado. Tam imam lepe spomine. Gledalci te tam vedno podpirajo. To je eden večjih teniških dogodkov v letu in upam, da bom takrat igrala svoj najboljši tenis," je povedala Šarapova.

To je bila velika in pogumna poteza organizatorjev v Kanadi, potem ko je njihova prva teniška zvezda Eugenie Bouchard Rusinjo pred tem označila za goljufivko. Bouchardova je med drugim izjavila, da Šarapova nikoli več ne bi smela igrati tenisa.

Do zdaj je dobila pet povabil

Za sibirsko tigrico je to v tem letu že peto posebno povabilo na turnir. Sprva so jo povabili na turnirju v Stuttgartu, kjer se je prebila do polfinala, v Madridu je izgubila v drugem krogu, njena krvnica pa je bila prav Eugenie Bouchard. V Rimu je zaradi poškodbe predala dvoboj, povabili pa so jo tudi na turnir v Birminghamu, ki se odvija tik pred Wimbledonom.

Marija Šarapova se bo v Wimbledonu na glavni turnir skušala prebiti skozi kvalifikacije. | Foto: Marija Šarapova se bo v Wimbledonu na glavni turnir skušala prebiti skozi kvalifikacije.

V Wimbledonu ne želi povabila

Prejšnji teden so se organizatorji OP Francije odločili, da Rusinje ne bodo povabili v Pariz, s tem pa tudi nima možnosti, da bi nastopila v kvalifikacijah največjega peščenega turnirja. Šarapova, ki je trenutno 173. igralka na svetu, je sporočila, da v Wimbledonu ne želi posebnega povabila in da se bo skušala na glavni turnir prebiti skozi kvalifikacije.

Ne spreglejte