Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 9. 2011,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Serena Williams Caroline Wozniacki Katarina Srebotnik

Sreda, 7. 9. 2011, 18.48

8 let

'Kata' in Kveta naleteli na ruski zid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med predstavnicami nežnejšega spola so se v polfinale prebile prva nosilka Caroline Wozniacki, Samantha Stosur, Serena Williams in Angelique Kerber. Katarina Srebotnik je izpadla med dvojicami.

Domača favoritinja Serena Williams je ugnala Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo in se prebila med najboljše štiri. Na igrišču Louis Armstrong je prva nosilka Caroline Wozniacki izločila Nemko s srbskimi koreninami (rojena pa v Tuzli, BiH) Andreo Petkovic. Na igrišču Grandstand se je od tekmovanja poslovila drugopostavljena Vera Zvonarjeva, ki je izgubila proti deveti nosilki Samanthi Stosur. Avstralka se bo za mesto v velikem finalu pomerila z Nemko Angelique Kerber, največjim presenečenjem dosedanjega dela v ženski konkurenci, ki je v treh nizih na igrišču št. 17 izločila italijansko favoritinjo Flavio Pennetto.

Na istem igrišču je nastopila tudi Katarina Srebotnik. Čeprav sta s Kveto Peschke v konkurenci ženskih parov veljali za papirnati favoritinji, kar je potrjevala tudi vloga prvopostavljenih igralk, sta v četrtfinalu naleteli na boljši tekmici. V četrtem dvoboju dneva je slovensko-češka kombinacija po 76 minutah priznala premoč Rusinjama, Nadji Petrovi in Mariji Kirilenko, ki sta ''Kati'' in Kveti prepustili le pet iger.

Konec slovenskih nastopov na US Opnu

V prvem nizu sta dobili komaj dve igri in sta klonili že po pol ure. Drugi niz je trajal 16 minut več od prvega in sta se za malenkost bolje upirali ter vzeli tri igre, a sta vseeno peti ruski nosilki brez težav z izidom 2:0 v nizih napredovali v polfinale med dvojicami, kjer se bosta pomerili s tretjima nosilkama, ameriško-kazahstansko kombinacijo Vania King - Jaroslava Švedova. Srebotnikova in Peschkejeva sta naredili kar šest dvojnih napak in 16 neizsiljenih, medtem ko sta nasprotnici storili dve dvojni napaki in pol manj neizsiljenih. Rusinji sta v statistiko dvoboja vpisali tri ase in 19 winnerjev, medtem ko sta njuni tekmici dobili 16 winnerjev in nista vknjižili niti enega asa. Izid v točkah je znašal 63:43 v prid zmagovalkama dvoboja. Rusinji sta izkoristili tudi štiri od šestih priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je Srebotnikovi in Peschkejvi uspel le en brejk od treh priložnosti.

Z izpadom Srebotnikove v četrtfinalu, kar je najboljši letošnji slovenski dosežek na tem turnirju v vseh konkurencah, so se končali tudi slovenski nastopi na letošnjem US Opnu, na katerem so nastopali tudi Polona Hercog, Andreja Klepač in Blaž Kavčič. Znan je tudi drugi polfinalni par med ženskimi dvojicami. V predzadnji krog sta napredovali Američanki, četrti nosilki, Liezel Huber in Lisa Raymond, ki bosta prekrižali loparja s slovaško-poljsko navezo Daniela Hantuchova - Agnieszka Radwanska.

Ne spreglejte