Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
31. 3. 2014,
12.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Kavčič Blaž Rola Grega Žemlja

Ponedeljek, 31. 3. 2014, 12.16

8 let

Jim bodo vrnili za leto 1995?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec tedna se bo v Portorožu, natančneje na zunanjih peščenih igriščih ŠRC Marina, Slovenija v 2. krogu 1. evro-afriške skupine Davisovega pokala pomerila z Izraelom.

V 1. krogu je Slovenija v Kranju premagala reprezentanco Portugalske, naš glavni adut je bil Blaž Kavčič, ki je sodeloval pri vseh treh točkah. Kako kaže te dni? Blaž Kavčič je moral na operacijsko mizo, kjer so mu operirati živec na stopalu, tako da je njegovo igranje pod velikim vprašajem. Kapetan slovenske ekipe je na seznam uvrstil še Grego Žemljo, Blaža Rolo in Janeza Semrajca.

"Za Blaža Kavčiča bomo videli, kako bo šlo okrevanje. Nobenega dvoma ni bilo, da ga povabim v ekipo, zdaj je vse odvisno od njegovega zdravljenja. Danes je že stal na igrišču, več bo povedal čas. Sam imam sicer možnost, da še eno uro pred žrebom spremenim postavo, če Blaž ne bo pripravljen, bom povabil koga drugega," je pred tednom povedal kapetan reprezentance Blaž Trupej, ki pa tokrat ne more računati na usluge Aljaža Bedeneta.

Po trenutni lestvici Davisovega pokala in po uvrstitvah igralcev je favorit na papirju Izrael, a mnogi menijo, da so slovenski igralci povsem enakovredni nasprotnikom in so ti premagljivi. Slovenija na lestvici Davisovega pokala zaseda 29. mesto, medtem ko so Izraelci nekoliko pred Slovenijo. Naši nasprotniki so trenutno na 22. mestu.

Leta 1995 v ekipi igral Žiga Janškovec, trener Grege Žemlje

Reprezentanci sta se do zdaj pomerili le enkrat. Dvoboj je bil odigran davnega leta 1995. Takrat so bili močnejši Izraelci, ki so naše igralce premagali s 5:0. Takrat so slovenske barve zastopali Iztok Božič, Jaka Božič, Borut Urh in Žiga Janškovec, ki danes trenira Grego Žemljo. Dvoboj je bil odigran v Izraelu na trdi podlagi.

Za Izrael so takrat igrali Gilad Bloom, Eyal Ran, Noam Behr in Eyal Erlich. Kapetan Izraela pa je Eyal Ran, ki je bil član izraelske ekipe leta 1995, ko sta se pomerila Izrael in Slovenija.

Ne spreglejte